Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom een sterke band met je mama zo belangrijk is

Bram
3 min read

Onvoorwaardelijke liefde

Een moeder zal, onder normale omstandigheden, onvoorwaardelijk van haar kind(eren) houden. Het maakt voor haar niet uit of je nu een geslaagd zakenman bent, of dat je je brood moet verdienen met een minder glansrijke baan. Een moeder zal haar kind dan ook niet snel uit vrije wil in de steek laten. Je mama zal altijd van je blijven houden en er voor je willen zijn. Voor een mama maakt het dan ook niet uit hoe oud haar kind is. Er zal altijd een speciaal plaatsje in haar hart en huis voor je open worden gehouden.

Onverbrekelijke bloedband

Je mama is de eerste persoon op deze aarde met je je een echte band opbouwde. Dit gebeurde namelijk al toen je nog veilig in haar baarmoeder ronddobberde. Deze bijzondere band kan alleen onder zeer bizarre omstandigheden worden verbroken. Onder normale omstandigheden zal je mama altijd voor je klaar staan en je door dik en dun steunen. Je hebt dan dus al;tijd iemand waar je naartoe kunt gaan voor een leuk gesprek, een luisterend oor, een schouder om op uit te huilen of een paar armen om je heen als je het moeilijk hebt.

Een vriendin

Indien je een goede band met je mama hebt opgebouwd dan weet je zeker dat je een echte vriendin aan je zijde hebt staan. Een mama zal namelijk niet alleen vanaf je geboorte voor je zorgen, maar je ook schouderklopjes geven als je een prestatie hebt geleverd, of je aanmoedigen als het even wat minder gaat. Bij je mama kun je terecht als je ergens mee zit, je verdrietig bent of juist overloopt van geluk. Met je mama kun je alles delen zonder je af te hoeven vragen of je je niet belachelijk maakt.

Levenslessen

Een goede band met je mama kan ervoor zorgen dat ze je kan begeleiden in moeilijke periode in het leven. Ze kan je helpen bij het leren van bepaalde levenslessen en je zelfs behoeden voor het maken van bepaalde misstappen. Als je een goede band hebt met je moeder dan zul je sneller haar advies aannemen en haar raad opvolgen. Wanneer de band met je moeder minder hecht is dan ben je immers veel meer geneigd haar woorden in de wind te slaan. Door naar haar ervaringen te luisteren, en deze ter harte te nemen, kunnen je soms veel verdriet, teleurstellingen of andere problemen bespaard blijven.

Voorbeeldfunctie

Op het moment dat je een goede band met je mama hebt weten te ontwikkelen, dan zul je haar veel eerder zien als een voorbeeld voor jezelf. Dit kan je in je latere leven erg van pas komen omdat je dan beter kunt beoordelen hoe je op een bepaalde situatie kunt reageren. Je hebt het wellicht je moeder een probleem op een bepaalde manier op zien lossen met een goed resultaat als gevolg.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…