Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom een sauna goed voor je is

Camille
2 min read

Het is niet alleen prettig om even in een infrarood sauna plaats te nemen en je hier lekker op te warmen: de infrarood sauna is ook erg goed voor de gezondheid. Welke gezondheidsvoordelen de infrarood sauna met zich meebrengt, lees je op hier.

De infrarood sauna brengt je lichaam tot rust

De warmtestraling van de infrarood sauna zorgt ervoor dat je spieren ontspannen. Doordat je spieren ontspannen, komt je lichaam uit de blokkade en kom je tot rust. Heb je bijvoorbeeld last van je schouders of nek na een lange werkdag, dan zorgt de infrarood sauna ervoor dat de spieren in je schouders en nek ontspannen. Dit voelt niet alleen prettiger, maar zorgt ervoor dat je lichaam opnieuw soepeler wordt.

De infrarood sauna zorgt voor een zuivering van het lichaam

De infrarood stralen van de infrarood sauna werken direct op de huid in en zorgen ervoor dat je huid zich kan zuiveren. Dit betekent dat bepaalde afvalstoffen die onder de huid zitten, effectief afgevoerd kunnen worden. Een infrarood sauna is dus niet enkel goed voor jouw spieren, maar ook voor de zuivering van het lichaam.

De infrarood sauna zorgt voor een betere bloeddoorstroming

Net zoals bij andere sauna’s het geval is, zorgt de warmte van de infrarood sauna voor een betere doorstroming van het bloed. Omdat het bloed beter doorstroomt na het bezoeken van de infrarood sauna, verminderen of verdwijnen allerlei vervelende kwaaltjes. Denk hierbij aan gewrichtspijn, maar ook aan hoofdpijn. Een kwartiertje in de infrarood sauna kan er al voor zorgen dat je je echt als herboren voelt.

De infrarood sauna is goed voor fanatieke sporters

De warmte van de infrarood sauna heeft een positief effect op de spieren. Mensen die intensief sporten, hebben vaak last van spierpijn. Door regelmatig in de infrarood sauna te stappen, kunnen de spieren zich beter ontspannen en verdwijnen bovendien de afvalstoffen in de spieren die voor spierpijn zorgen. Dit betekent dat de pijnklachten minder worden, ook na een periode van intensief sporten.

Meer informatie over Infrarood Sauna’s »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…