Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom slimme mensen minder vrienden hebben

Bram
2 min read

“Je goede vrienden kan je maar op één hand tellen” wordt weleens gezegd. En dat geldt zeker als je slim bent. Slimme mensen hebben vaak minder vrienden. Hoe komt dat eigenlijk?

Wat maakt de meeste mensen gelukkig?

Wat maakt mensen gelukkig? Wetenschappers proberen deze vraag al jaren te beantwoorden. Verschillende studies bevestigen dat een goed contact met vrienden en familie ons het gelukkigste maakt. Mensen die veel sociale interacties met dichte vrienden hebben voelen zich meer ontspannen en meer tevreden over hun leven.

Slimme mensen zijn een uitzondering

Er is echter een uitzondering. Hoe slimmer je bent, hoe minder gelukkig je wordt van frequent contact met vrienden en familie. Onderzoekers stonden voor een raadsel, vanwaar het grote verschil?

Slimme mensen focussen op lange termijn doelen

Mensen die een hoog IQ hebben spenderen minder tijd met andere mensen. Waarom? Intelligente mensen focussen meer op lange termijn doelen. Ze zijn vaak iets ambitieuzer en willen iets verwezenlijken dat groter is dan henzelf. Ze zien sociale interacties soms als iets wat hen van hun doel kan afleiden.

Levensdoelen komen op de eerste plaats

Slimme mensen blijven liever thuis om aan hun dromen en ambities te werken. Dat wil niet zeggen dat ze vriendschap niet belangrijk vinden. Integendeel, maar ze moeten prioriteiten stellen. Slimme mensen werken liever op zaterdagavond aan een project in plaats van kostbare tijd te spenderen met vrienden op café. Het is hun manier om hun tijd zinvol in te vullen.

Slimme mensen hechten op een andere manier belang aan vriendschap

Intelligente mensen vinden vriendschap even belangrijk als anderen. Maar ze zijn iets selectiever als het over vriendschap gaat. Ze vinden persoonlijke ontwikkeling minstens even belangrijk.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…