Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zijn de anti-aging beautytrends in 2020?

5 min read

Er zo fris en gezond mogelijk uitzien; dat willen we allemaal wel! Maar hoe doe je dat tijdens het ouder worden? Wist je dat huidveroudering al in je twintigerjaren aanvang neemt? Hoe snel en in welke mate dat zich voordoet, kan sterk per persoon verschillen. Hoewel je het proces van huidveroudering niet stop kunt zetten, kun je het wel vertragen door zo goed mogelijk voor je huid te zorgen. Hoe doe je dat anno 2020? We lichten hier 5 belangrijke anti-aging beautytrends in 2020 toe!

1. Coolifting

Eén van de nieuwste sensaties in beautyland is coolifting. Die behandeling wordt uitgevoerd met een pistool, waarmee in de huid een explosie van koolstofdioxide teweeg wordt gebracht, onder een temperatuur van -20ºC en onder hoge druk. Wees gerust, het is niet pijnlijk en is geheel veilig. Op hetzelfde moment worden er ook hoge concentraties aan geatomiseerde actieve werkstoffen in de huid gebracht. Die behandeling zorgt ervoor dat de microcirculatie in de huid beter wordt, de huidvernieuwing een boost krijgt en de aanmaak van collageen en elastine optimaliseert. De huid voelt daardoor steviger en elastischer. Wat de behandeling helemaal bijzonder maakt, is dat het allemaal in 5 minuten gebeurt. Je leert er meer over in de cursus coolifting.  

2. Anti-aging acupunctuur

Binnen de westerse cultuur willen we alsmaar crèmes, lotions en serums op de huid smeren om huidveroudering tegen te gaan. Binnen de oosterse traditie wordt veel meer naar de binnenkant gekeken; ‘Schoonheid komt van binnenuit’. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is er een onbelemmerde circulatie van levensenergie (Qi) doorheen ons lichaam nodig voor een goede gezondheid. Ontstaan hierin echter stagnaties, dan leidt dat tot ziektes en het verouderen van het lichaam. Door via anti-aging acupunctuur en tui-na massages de doorstroom van de levensenergie te stimuleren, kun je veroudering bij de kern aanpakken. De Chinese artsen zijn van mening dat het gelaat de innerlijke schoonheid weerspiegelt. Wil je daar graag meer over weten, dan is de cursus anti-aging acupunctuur een aanrader. 

3. Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do)

Nu we in de traditionele oosterse geneeswijzen zijn gedoken, mogen we het ook niet nalaten om het licht te schijnen op de Japanse gezichtsmassage ko bi do. Heb je het niet zo voor naalden, dan is deze gezichtsmassage een goed alternatief. De filosofie komt overeen met die van de acupunctuur. We zien anno 2020 dat steeds meer mensen uitwijken naar deze niet-invasieve behandelingen, als reactie op chirurgische ingrepen, die vaak een onnatuurlijk effect geven en nare bijwerkingen en complicaties kunnen hebben. De Japanse gezichtsmassage bestaat uit drukpunttechnieken en lymfedrainage in het hoofd-halsgebied. Er wordt ingewerkt op de meridianen en acupunten. De behandeling dient niet alleen als een ‘natuurlijke facelift’, maar brengt je tevens fysiek, emotioneel en mentaal in evenwicht! 

4. Fruitzuurpeelings

Een andere anti-aging beauty behandeling, die door steeds meer beautysalons wordt aangeboden, is de fruitzuurpeeling. De fruitzuren weken op een effectieve manier de dode huidcellen in de bovenste huidlaag los, waardoor ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Dat laagje zorgt voor een doffe en verdikte aanblik van de huid. Na de peeling komt een stralende, nieuwe huid tevoorschijn, waardoor je er meteen jonger uitziet. Ook pigmentvlekjes, couperose, littekens en acne vallen hierdoor minder op. 

De resultaten gaan echter verder dan er alleen maar ‘jonger uitzien’. De fruitzuur peeling zorgt er namelijk tevens voor dat de celvernieuwing wordt bevorderd. Oftewel, je huid wordt harder aan het werk gezet! Meer weten? Volg dan een Cursus fruitzuren/chemische peelings

5. Nutriceuticals

Een belangrijke anti-aging beautytrend in 2020 is dat er meer aandacht komt voor schoonheid van binnenuit. Steeds meer schoonheidssalons bieden naast huidverzorgende behandelingen ook advies aan voor voedingssupplementen gericht op het verbeteren van de huid. Die heten ook wel ‘nutriceuticals’. Ze bieden een aanvulling op een gezond voedingspatroon om bepaalde huidproblemen te verminderen. Zo zijn er speciale nutriceuticals die de huid helpen om van binnenuit gehydrateerd te worden om rimpels tegen te gaan en een droge huid te verbeteren. Daarnaast zijn er ook supplementen met bouwstoffen die helpen om collageen aan te maken voor een stevigere huid. Wil je alle facetten van huidverzorging en -verbetering leren kennen, dan is de opleiding skin expert op jouw lijf geschreven. 

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…