Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Welke PMU-wenkbrauwbehandeling past bij mij?

Gezond.be
4 min read

Wel je wenkbrauwen altijd on fleek, maar zonder dat je daarmee elke dag veel tijd verliest? Dat is niet te veel gevraagd. Als er vandaag de dag iets goed moet zitten, dan zijn dat wel je wenkbrauwen. Ze geven je gelaat uitstraling. Maar welke uitstraling wens jij? Je kan misschien kiezen voor PMU, permanente make-up? Er bestaan diverse PMU-wenkbrauwbehandelingen, met elk hun eigen kenmerken. PMU staat voor permanente make-up. Hoe weet je nu welke PMU-wenkbrauwbehandeling bij jou past? Je ontdekt het hier!

De voordelen van PMU wenkbrauw behandelingen

Er zijn veel goede redenen om voor een PMU-wenkbrauwbehandeling te kiezen. We hebben hier de voordelen voor je op een rij gezet:

  • Je kan je bestaande wenkbrauwen perfectioneren
  • Je kan je dunne wenkbrauwen een vollere look geven
  • Je kan asymmetrische wenkbrauwen corrigeren
  • Je hoeft niet elke dag met make-up aan de slag te gaan
  • Je ziet er altijd verzorgd uit

1. Microblading

Enkele jaren geleden dook microblading op als de nieuwe hit onder de wenkbrauwbehandelingen. Het verschil met de permanente make-uptechnieken van voorheen, zoals het tatoeëren van wenkbrauwen, is dat er handmatig wordt gewerkt in plaats van met een apparaatje. Daarnaast vervagen de pigmenten na 1 tot 1,5 jaar. We spreken dan ook liever over semi-permanente make-up. Een ander voordeel van microblading is dat het een natuurlijker effect geeft. De browstyliste brengt de pigmenten aan met een handmatige pen via de hairstroketechniek. Ze zet als het ware krasjes, die de natuurlijke haartjes nabootsten. Je krijgt prachtige en volle wenkbrauwen, met een natuurlijke uitstraling. Bekijk hier de Cursus Microblading.


2. Ombre powder brows

Is microblading niet helemaal jouw ding? Houd je misschien van een iets zachtere look? Oftewel, wil je je wenkbrauwen nog meer uitstraling geven door ze eruit te laten zien alsof ze zorgvuldig zijn opgemaakt? Dan zijn ombre powder brows, een semi permanente make-upbehandeling, vast iets voor jou. Hiermee bereik je het effect van een gestileerde wenkbrauw met wenkbrauwpoeder. In plaats van dat er met een ‘krassende’ techniek wordt gewerkt, zoals bij microblading, worden de pigmenten puntsgewijs aangebracht. De wenkbrauwen beginnen wat donkerder en worden naar de uiteinden toe lichter, om dat bekende ombre effect te bekomen. Bekijk hier de Masterclass Ombre/ Powder Brows.

3. Micro wheel brows

Tegenwoordig bieden veel wenkbrauwstylistes eveneens micro wheel brows behandelingen aan. Ook hiermee wordt op een eenvoudige manier een poedereffect verkregen. In plaats van dat de wenkbrauwstyliste met een pen krasjes (hairstrokes) of puntjes zet, brengt ze met een wieltje de pigmenten al rollend aan met de uiteinden van het wieltje. Ze kan hiermee de wenkbrauwen mooi gelijkmatig opbouwen en ze tegelijkertijd een schaduw- of poedereffect geven. Het effect is vergelijkbaar met de powder brows techniek. Deze semi-permanente make-up techniek is gemakkelijk te leren en is ideaal als aanvulling op diensten als microblading. Hiermee kan de PMU-artist vlot klanten helpen die graag een zachte en gestileerde wenkbrauwlook wensen. Je leert er alles over in deze Cursus Micro Wheel Brows.

Mooie alternatieven voor PMU -brows

Gaat semi-permanente make-up je toch nog net een stapje te ver? Of kan je misschien om bepaalde redenen geen PMU laten zetten? Dan hoef je je niet gewonnen te geven. Er bestaan mooie alternatieven, waarmee je toch prachtige, volle wenkbrauwen kunt bekomen. Een van die alternatieven is brow lifting, waarmee je eigen wenkbrauwhaartjes met speciale lotions worden gelift en wekenlang mooi in model blijven zitten. Een andere manier om een vollere brow look te bekomen, is door het laten plaatsen van 3D wenkbrauwextensions. Of wat dacht je van henna brows? De henna verf kleurt niet alleen de haartjes, maar ook de huid eronder voor een intens effect.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…