Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

WERELD KINDERKANKERDAG KickCancer lanceert praktische tool voor jonge kankerpatiënten

Lisa Piotti
2 min read

Op 15 februari, ter gelegenheid van Wereld Kinderkankerdag, stelt stichting KickCancer haar nieuw project voor: My Companion. Daarmee biedt de stichting een praktische tool aan om jonge kankerpatiënten en hun gezinnen vanaf de diagnose een houvast te geven.

Wanneer je te horen krijgt dat je kind kanker heeft, zakt de wereld onder je voeten weg. Tijd om het nieuws te verwerken is er meestal niet, want vaak moet er snel gereageerd en beslist worden. Met de My Companion steunkit wil KickCancer gezinnen helpen om sneller de controle terug te winnen op het moment dat ze dat het meest nodig hebben.

My Companion is een allesomvattende steunkit die jonge kankerpatiënten vanaf de diagnose in ieder Belgische ziekenhuis ontvangen. In de tas vind je verschillende tools, zoals een behandelingskalender, informatie over administratie, je rechten en opties voor de school en een woordenlijst die alle belangrijke medische termen duidelijk uitlegt. Je neemt de kit mee naar elke consultatie in het ziekenhuis.

De My Companion steunkit

Voor de ontwikkeling van de steunkit werkte KickCancer samen met zes getrainde patiënt-experten die uit eigen ervaring weten wat belangrijk is en wat niet mag ontbreken. Ook kon de stichting rekenen op hulp van kinderoncologen, verpleegkundigen, psychologen en coördinatoren. Onder de slogan ‘Geef kinderen met kanker een kameraad om over die boze berg te geraken’, lanceert KickCancer ook een fondsenwervings-campagne. Zo willen ze €100.000 ophalen voor de productie van de eerste 1.000 steunkits, die worden geproduceerd door het Belgische modemerk Orta.

Wil jij je steetje bijdragen en dit prachtige project steunen? Ga dan naar KickCancer.org.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…