Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

WERELDKANKERDAG ga op vier februari naar de bioscoop en geef ‘Eén ticket voor het leven’

Lisa Piotti
2 min read

Morgen – vier februari – is het Wereldkankerdag. De dag waarop we steun bieden aan iedereen die ooit met de ziekte te maken kreeg, op welke manier dan ook. Dit jaar werken Stichting tegen Kanker en de bioscoopsector samen voor een solidariteitsactie. Wie op vier februari een bioscoopticket koopt, schenkt automatisch geld aan Stichting tegen Kanker.

Ga je morgen naar de bioscoop, dan gaat één euro van de opbrengst van je ticket naar Stichting tegen Kanker. Een mooie manier om de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte te ondersteunen. Met ‘Eén ticket voor het leven’ wil Stichting tegen Kanker, samen met Film Matters en de Federatie van Cinema’s van België, iedereen uitnodigen om een simpele bijdrage te leveren. Want wie gaat er nu niet graag naar de film?

Volgens statistieken van Stichting Kankerregister redt de strijd tegen kanker in België elke 90 minuten gemiddeld één persoon. Toevallig is dat ook de speelduur van de meeste films. 65 bioscopen zullen deelnemen aan de actie en schenken per gekocht ticket dus één euro aan Stichting tegen Kanker. Wat er met de opbrengst wordt gedaan? Met jouw geld kan de Stichting kankeronderzoek financieren, de mensen sensibiliseren met preventieboodschappen en patiënten en hun naasten bijstaan.

Ontdek hier alle deelnemende bioscopen.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…