Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wetenschappelijk bewezen: van mannen krijg je stress

Olivier
2 min read

Ga jij in het dagelijks leven als vrouw veel met mannen om? Heb jij bijvoorbeeld naast je partner ook één of meerdere zonen of heb jij meerdere mannelijke collega’s? Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat vrouwen die veel met mannen omgaan, minder rust in hun hoofd hebben. Deze vrouwen verdienen dus wel wat meer respect!

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Indiana. Voor dit onderzoek, bestudeerden zij beroepen waar slechts 15% van de werknemers van het vrouwelijk geslacht is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fabriekswerk, schilders of bouwvakkers.

De studie draait rond het hormoon cortisol. Dit hormoon is ook wel bekend als het stresshormoon. Normaal gesproken schommelt het niveau van cortisol in je lichaam gedurende de dag. Ze bestudeerden het cortisol niveau van vrouwen, werkzaak in eerder genoemde beroepen en wat blijkt?

Vrouwen die werken in een werkomgeving waar de meerderheid man is, hebben een ongezond patroon door de dag heen. Ze kampen onder andere met verschillende problemen als afzondering van collega’s en eenzaamheid. Ook hebben zij vaak twijfels of ze de job wel aankunnen. Wanneer jij de enige vrouw bent op het werk, wordt er logischerwijs kritischer naar je gekeken. Deze problemen zorgen voor de nodige stress en dit zorgt voor een onregelmatig niveau van het hormoon cortisol. Dit is niet goed voor het lichaam en kan er zelfs voor zorgen dat je sneller vatbaar bent voor ziektes.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…