Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

WORLD OBESITY DAY kom gratis sporten op de XL Activity Day

Gezond.be
3 min read

Morgen, op vier maart, is het Wereld Obesitas Dag. Obesitas blijkt over heel de wereld – en vooral in westerse landen – nog een groot probleem te zijn. De XL Move Club organiseert daarom samen met Decathlon Gent een gratis XL Activity Day. Zo willen ze nog meer mensen sensibiliseren en motiveren.

Tijdens de actieve voormiddag ontdek je tal van nieuwe activiteiten en wissel je ervaring uit. De XL Move Club wil een positieve boodschap verspreiden over de brede gezondheidsvoordelen van beweging voor iedereen.

De XL Move Club werd in het leven geroepen door inspanningsfysioloog Yves Devos en zijn team van bewegingsexperten. De oprichting van de club was voor hen een noodzakelijke stap in het navolg-traject van de obesitasbehandeling van obese patiënten. Nog te vaak voelen mensen met een maatje die willen bewegen zich uitgesloten en bekeken.

‘Bewegen is zo belangrijk voor het algemeen welzijn’, benadrukt Yves Devos. ‘Zowel fysiek als mentaal. Hoe actief je bent, weegt meer door voor je gezondheid dan het cijfer op je weegschaal. Het hoogste goed bij XL Move Club is genieten, fun en geen schroom. Het wordt zo stilaan tijd dat er geen taboe meer rust op obese mensen die willen bewegen. Net zoals de taboe dat mensen met overgewicht mensen zijn die ‘overdreven veel eten’. De oorzaak van obesitas is immers multifactorieel.’

Het programma van de XL Activity Day

  • 9u: Ontvangst aan infostand ingang winkel
  • 9u30: XL Move Quiz: parcours doorheen winkel met informatieve quiz en leuke doe-opdrachtjes
  • 10u15: XL Move Challenge per groep: actieve spelen
  • 11u15: XL Workout Marathon: aerobics, kracht, yoga-pilates

Wil je nog deelnemen met een team van 4? Dat kan via www.xlmoveclub.be/activiteiten

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…