Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kan je elke dag 30 minuten tijd besparen

Olivier
2 min read

We hebben het al zo druk! En met moeite volbreng jij elke dag de taken die je moet doen. Veel vrije tijd heb je niet. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Hieronder een paar tips hoe je elke dag 30 minuten kunt besparen!

Blokkeer 1 uur in je agenda

Reserveer minstens 1 uur per dag, waarin je niet gestoord mag worden. Schrijf dit niet alleen in je eigen agenda maar ook in de gemeenschappelijke agenda op werk. Zo kun je tijdens dat uur lekker doorwerken zonder gestoord te worden!

Groepeer taken

Kijk jij ook continu of je nieuwe e-mail hebt? Dit is onnodig en bovendien erg nadelig voor je productiviteit. Elke keer wanneer je kijkt of er een nieuwe e-mail binnen is gekomen, stop je een activiteit en het kost tijd om vervolgens weer geconcentreerd te raken. Plan 3 momenten in op een dag waarop je je mails leest en beantwoord. 1 keer in de ochtend, 1 keer in de middag en voor het avondeten bijvoorbeeld.

Maak een takenlijst in de avond

Wanneer je ’s avonds op de bank naar de tv kijkt ben je natuurlijk niet productief bezig. Grijp dit moment aan om een to-do-list voor de volgende dag te schrijven. Zo hoef je je daar in de ochtend niet druk over te maken. Ook kun je de kleren die je de volgende dag wilt dragen alvast klaarleggen of de ontbijttafel dekken. Dit bespaart weer tijd in de ochtend!

Gebruik de snooze-knop niet

We weten allemaal hoe lekker het is om die snooze-knop een paar keer in te drukken voordat je opstaat. Nog lekker 5 minuutjes langer blijven liggen, heerlijk! Stop hier echter direct mee! Uit onderzoek blijkt dat mensen die ‘snoozen’ minder productief zijn. Je brein wordt niet op de juiste manier wakker waardoor je je de hele dag langzaam en moe zult voelen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…