Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kan je op latere leeftijd beginnen tennissen

Milan
3 min read

Tennissen is één van de meest populaire sporten in België. Het geheim van deze sport is dat je nooit te oud bent om er mee te beginnen. Dit heeft meerdere redenen die we in dit artikel zullen bespreken. Ben je dus op zoek naar een leuke manier om te bewegen op latere leeftijd, denk er dan eens aan om te beginnen met tennissen. Wij vertellen je waarom.

Tennis voor ouderen

Ook voor veteranen is tennissen prima te doen. Als de jaren een rol gaan spelen merken we allemaal het verschil na een krachtige inspanning. Ook krijg je vroeg of laat te maken met kleine of grotere blessures. Tennis is één van de weinige sporten die je op late leeftijd nog even goed kan beoefenen als op jonge leeftijd. Het kan er zelfs voor zorgen dat je lichaam minder snel ‘aftakelt’.

Waar moet je wel rekening mee houden?

Tennissen is niet heilig, ook bij deze sport kan je als oudere of veteraan te maken krijgen met blessures. Naarmate je ouder wordt zal je merken dat niet alles meer vanzelf gaat. De soepele bewegingen en krachten verdwijnen langzaam uit je lichaam, dus probeer jezelf niet te overschatten. Ook kun je niet meer zolang mee als voorheen, hoe goed je conditie misschien ook is. Een perfecte sport om dan toch nog te blijven beoefenen is tennis, omdat je hierbij steeds korte sprintjes trekt. Tennis is wat dat betreft een soort intervaltraining.

Wat maakt tennis anders?

Je duurvermogen wordt op latere leeftijd dus minder, maar dit kun je bij tennis op meerdere manieren compenseren. Bij tennis is allereerst een goede positionering van groot belang, dus neem tactische posities op de baan aan. Wil je niet teveel lopen, dan kun je zelf de snelheid en richting van de bal aangeven. Je hebt zelf veel meer invloed op het spel. Ben je te oud voor het enkelspel, dan is het bij tennis mogelijk om het dubbelspel te spelen. Dit scheelt de helft aan afgelegde meters en dus kun je langer door.

Tennis maakt je stabiel

Belangrijke elementen binnen het tennis zijn spierkracht, coördinatie en reactievermogen. Stuk voor stuk zijn deze elementen echter te trainen bij tennis. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe beter je reactievermogen wordt. Ook de coördinatie ga je ontwikkelen als je vaker speelt. Naast de baan kun je daarbij nog stabiliteitsoefeningen doen, waardoor je op de baan je mannetje (of vrouwtje) staat.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…