Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo ruikt je parfum de hele dag lekker

Irma Kroon
6 min read

Parfum is altijd een plezier om te gebruiken. Het ruikt niet alleen heerlijk, maar geeft vaak ook een romantisch of verleidelijk gevoel. Daar komt nog eens bij dat de flesjes parfum er altijd zo prachtig uitzien!

Een van de de nadelen van parfum is dat de geur meestal al na een paar uur vervaagt. Ben je benieuwd hoe je de hele dag heerlijk naar parfum kunt ruiken? Lees dan onderstaande tips!

De keuze voor het soort luchtje

Een van de voornaamste redenen waardoor het ene parfum langer zijn geur behoudt dan de andere, komt door het soort luchtje dat je op doet.

Hoe sterker, of puurder, het parfum is, hoe langer je het ook zult blijven ruiken.

  • Een eau de toilette is namelijk verdund met water, waardoor die het minst sterk is.
  • Eau de parfum is al een stukje sterker.
  • Parfum is de sterkste variant.

Voor parfum betaal je meestal ook een stuk meer geld, maar hier heb je over het algemeen dan ook langer plezier van.

Tip 1: Spuit het parfum op warme plekken

Parfum blijft langer zitten als het op warme plekken op het lichaam wordt gespoten. Het is dus niet echt verstandig om het op je polsen te spuiten, of om door een wolkje van parfum heen te lopen.

Als je wilt dat je het parfum na een lange dag ’s avonds ook nog ruikt, zul je het iets anders moeten aanpakken. Warmere plekken om parfum te spuiten zijn bijvoorbeeld:

  • Het plekje achter je oor
  • In je decolleté
  • Op je buik
  • Bij je elleboog

Let er wel op dat parfum op deze plaatsen spuiten minder goed kan werken op hele warme dagen, aangezien je op deze plekken dan ook meer gaat zweten. Daardoor vervaagt de geur van het parfum.

Je spuit parfum best op warmere plekken.

Tip 2: Een vettige huid voor een langere geur

Niet alleen op warmere plekken blijft parfum beter zitten, maar ook op een vettigere huid. Om ervoor te zorgen dat de geur dus langer te ruiken is, kun je het best parfum spuiten op een huid die is ingesmeerd met wat vet.

Je kunt hier bijvoorbeeld een crème voor gebruiken, maar het nadeel hiervan is dat deze crèmes vaak een geur hebben, die kunnen gaan mengen met de geur van het parfum.

Een goede tip is daarom om de huid waar je het parfum wilt gaan spuiten van te voren in te smeren met vaseline. Vaseline heeft namelijk zelf geen geur, waardoor het parfum ook niet beïnvloed wordt. Hierdoor kun je een tijd langer van de heerlijke geur van het parfum genieten, zonder extra bij te hoeven sprayen.

Tip 3: Niet rollen of wrijven

Als mensen parfum aanbrengen, hebben ze meestal de gewoonte om daarna te rollen of te wrijven over de plek. Zo zie je veel mensen altijd hun polsen over elkaar wrijven als ze parfum hebben aangebracht. Dat is echter niet bevorderlijk voor de geur van het parfum.

De werking van parfum wordt namelijk steeds minder door het contact met de huid. Je kunt dus het best niet te veel aan de plek zitten waar je het parfum hebt opgespoten, maar die gewoon aan de lucht laten drogen.

Tip 4: Niet alleen je huid, maar ook je kleding en haar

Niet alleen je huid is een goede plek om parfum op te spuiten, vergeet ook je kleding en haar niet.

Doordat je kleding bestaat uit natuurlijke vezels zoals katoen of wol, wordt de geur langer behouden. Deze vezels vangen het parfum namelijk op, zodat je langer van de geur kan genieten. Pas wel op met het type kleding waar je parfum op spuit. Op dunne bloesjes van zijde kun je dit bijvoorbeeld beter niet doen, omdat het daar vlekken kan veroorzaken.

Ook in je haar kun je een klein beetje parfum spuiten. Er zitten namelijk oliën op je hoofd en in je haar die ervoor zorgen dat het luchtje langer wordt vastgehouden.

Tip 5: Bewaar je parfum op de juiste plek

Niet alleen de manier waarop je parfum aanbrengt en sprayt is van invloed op de geur. Ook de plek waar je het geurtje opbergt, heeft een zekere invloed.

Als je je parfum namelijk in een vochtige ruimte bewaart of vol in de zon zet, zal de geur aanzienlijk snel afnemen. Bewaar je parfums daarom op een droge, donkere plek. Hierdoor zal de geur het langst intens blijven en kun je er tijden van genieten.

Bewaar parfums zoveel mogelijk op een droge, donkere plek.

Tip 6: Spuit parfum met mate

Als je al een langere tijd parfum gebruikt, is de kans groot dat je aan de geur gewend bent geraakt. Houd er daarom rekening mee dat andere mensen vaak nog niet gewend zijn aan de geur. Spuit met mate parfum op en spray niet meer dan nodig is. Hiermee voorkom je een walm van parfum die om je heen hangt.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…