Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo verminder je stress in slechts 1 minuut

Bram
3 min read

Iedereen heeft af en toe  last van stress. In ons drukke leven denken we soms dat we geen tijd hebben voor ontspanning. Maar je hoeft helemaal geen lang weekend in een wellness te spenderen om te ontstressen, het kan al in 1 minuut! 

1.Focus op je ademhaling

Je gedachten zijn verbonden met je ademhaling. Als je je zorgen maakt of stress hebt zal je te snel en te oppervlakkig ademen. Door trager en dieper te ademen kan je je geest tot rust brengen. Adem gedurende 5 seconden diep in, hou je adem 5 seconden in en adem gedurende 5 seconden uit. Deze oefening zorgt ervoor dat spanning onmiddellijk verdwijnt.

2.Neem een koele douche

Hydrotherapie heeft zijn nut en effectiviteit al langer bewezen. Een koele douche vermindert stress en stimuleert je bloeddruk. Je hart, nieren longen en lever krijgen meer zuurstof en je voelt je beter.

3.Relaxerende muziek

Muziek heeft de kracht om je lichaam te kalmeren. Positieve muziek helpt je om positief te denken en van rustgevende muziek wordt je rustig. Als je stress hebt doe je er daarom goed aan om naar rustgevende muziek te luisteren.

5.Visualiseer succes

Als we stress hebben denken we vaak aan de slechtst mogelijke uitkomst van problemen. Je kan niet meer helder nadenken en je problemen lijken alleen maar groter te worden. Probeer niet te denken aan de “worst case scenario’s” of “wat als…”. Probeer je voor te stellen dat je succes hebt en dat je alle problemen oplost. Het zal je helpen om te ontspannen en helder na te denken.

6.Wees dankbaar

Twee mensen kunnen dezelfde problemen hebben terwijl de ene stress heeft en de andere niet. Veel hangt af van de manier waarop je denkt. Als je een negatief denkpatroon hebt zal je meer stress hebben. Stop met panikeren en denk aan tien dingen waar je dankbaar voor bent. Zo doorbreek je de negatieve cyclus en krijgt stress geen kans.

7.Kijk naar natuurfoto's

De natuur heeft een kalmerend effect, dat is geen geheim. Of je nu kiest voor een boswandeling, een dagje aan het strand of een bergwandeling, ga de natuur in! Het zal je problemen in perspectief plaatsen en je kan je gedachten even loslaten. Wil je snel ontstressen in minder dan 1 minuut? Kijk dan naar natuurfoto's, het heeft een bewezen relaxerend effect!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…