Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo word je een optimist

Olivier
2 min read

Mensen met een optimistische gedacht leven over het algemeen langer dan mensen die negatief in het leven staan. Van een positieve kijk op de wereld word je gelukkige gezonder en op de lange termijn ook succesvoller. Optimisme is het beste medicijn voor je mentale gesteldheid. Uit onderzoek, uitgevoerd door psycholoog Martin Seligman, blijkt dat optimisten ongeveer 8 jaar langer leven dan pessimisten. Een positieve instelling zorgt voor een beter immuunsysteem en kan er zelfs voor zorgen dat we sneller genezen van ziektes.

Hoe word je nu een optimist? Wij hebben 5 tips voor jullie op een rijtje gezet!

Pluk de dag

Wanneer je de dag op een positieve manier begint, blijft dit vaak de hele dag zo! Wens iedereen die je tegenkomt een goede morgen, geef je partner een liefdevolle kus voordat je naar je werk gaat. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mannen die hun partner een kus geven in de ochtend, 5 jaar langer leven dan mannen die dit niet doen. Kortom, wees liefdevol!

Zeg het hardop

Wanneer je ergens in gelooft, kun je je eigen geluk beïnvloeden. Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat je 10 kilo af kan vallen, zal je meer gemotiveerd zijn om dit resultaat daadwerkelijk te bereiken. Zeg hardop “ik ben een optimist” en de rest komt vanzelf!

Willen in plaats van moeten

Wanneer je dingen ‘moet’ doen, is dit vaak iets waar je geen zin in hebt. Verander simpelweg het woordje ‘moeten’ in ‘willen’ en je zult zien dat je zo van een vervelend klusje een leuke activiteit maakt!

Omring jezelf met positieve mensen

Je bent waar je mee omgaat, wordt vaak gezegd. Dit klopt ook wel! Wanneer je met vrolijke mensen omgaat die positief in het leven staan zal je zelf ook optimistischer gaan denken.

Doe vrijwilligerswerk

Wanneer je dingen voor andere mensen doet, zul je zelf ook gelukkiger zijn. Doe eens aan vrijwilligerswerk, dit is de meest dankbare vorm van arbeid. Je zult geheid een glimlach op je gezicht krijgen van alle waardering die mensen opeens voor je hebben.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…