Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo zorg je ervoor dat je maandagen niet meer haat

Anja
2 min read

Niet iedereen 'haat' maandagen, maar na een leuk weekend is het toch even aanpassen wanneer je de maandagmorgen vroeg op moet om alweer een week op het werk of op school te trotseren.

'Back to reality' na een leuk weekend vol afspraken

Het weekend is ten einde. De week met haar beslommeringen en terugkerende drukte kondigt zich aan: maandagochtend voor dag en dauw vuilnis op de stoep wil de vuilnisophaaldienst de stinkende restanten van de vrolijke vrije dagen ruimen. Echter, niets te verkiezen boven een schone vuilnisemmer voorzien van wat lavendel op de bodem als start van de werkweek. De eerste tekenen van een opkomende maandag-blues worden moeiteloos teniet gedaan.

Maak tijd voor een lekker en stevig ontbijt

Zorg ervoor dat je je niet moet haasten op maandagmorgen. Morgenstond heeft goud in de mond. Neem dus uitgebreid de tijd om wakker te worden en om te ontbijten. Dan doet jouw maandagochtendontbijt niet onder voor de weekendversie. Dankzij de vroege vuilnisophaal voldoende tijd om een verrukkelijk ontbijt te prepareren. Zelfs na een ochtendwandeling met de hond. Een zacht gekookt eitje, een opgewarmd maar krokant croissantje, een glaasje versgeperst fruitsap, een latte macchiato, en de krant. Buiten de geluiden van een ontwakende stad die zich opmaakt voor de werkweek, binnen de vredige stilte van een huishouden dat zich nog even weet te wentelen in de zoete uitlopers van het weekend.

Wees positief en kijk met opgeheven hoofd naar de komende week

Laat je dag niet verpesten door negatieve gedachten, daardoor word je neerslachtig. Ga de maandag vrolijk tegemoet en geniet van je dag. Op maandagochtend leidt jouw route dan via de bakker naar het werk. Gezamenlijke start aan de secretariaatsbalie. Wat praten met de collega's: ongedwongen, aangenaam, zonder druk. Een kopje koffie, verhalen over het weekend en andere prettige zaken. Totdat de werksfeer is binnen gesijpeld en het weekendgevoel organisch is vervlogen. De maandag is begonnen. Maak van deze maandag de meest productieve dag van de week. Telefoneren, overleggen, e-mailtjes beantwoorden, rapportages maken, moeiteloos wordt naar het einde toe gewerkt. Langer blijven, geen probleem… de mooie-maandag-borrel lonkt. Een toast op de opening van de werkweek.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…