Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 bewijzen dat je een goede vriend bent

Bram
3 min read

Vinden je vrienden en collega’s het altijd leuk om met jou een babbeltje te slaan? En komen de mensen rondom je vaak bij jou om advies vragen? De kans bestaat dat jij aangenaam gezelschap en een goede vriend bent. Wil je het zeker weten? Hier zijn de 10 bewijzen.

1. Je bent geen betweter

Je probeert niet heel de tijd gesprekken te storen en je doet niet alsof je alles beter weet. Je luistert naar anderen en stelt vragen. Anderen voelen zich goed over zichzelf als ze bij jou zijn. Je vrienden vinden het leuk om jou om advies te vragen of om even met je te praten.

2. Je respecteert de privacy van je vrienden

Er is niets vervelender dan iemand die altijd je privéleven wil uitpluizen om dan ongevraagd een mening te geven. Jij respecteert de privacy van je vrienden, je weet wanneer ze je nodig hebben en je dringt jezelf niet op.

3. Je vergeeft en vergeet snel

Je laat ruzies en discussies makkelijk los. Anderen voelen zich op hun gemak bij je omdat er geen onderhuidse spanningen zijn. Je stelt wel grenzen en komt voor jezelf op, maar je begint er na een lange tijd niet opnieuw over.

4. Je hebt geduld

Je geeft mensen kansen om te groeien en ruimte om fouten te maken. Je weet dat alles in het leven een les is en je geeft je vrienden de kans om te leren. Je vrienden vertrouwen je en voelen zich goed bij jou.

5. Je geeft complimentjes

Je bent niet alleen met jezelf bezig, je ziet het als je vrienden een complimentje verdienen. Mensen glimlachen vaak als ze je zien omdat ze blij zijn dat je er bent. Je vrienden onthouden de complementjes die je hen geeft en daarom hebben ze je zelfs nog liever.

6. Je ziet het goede in mensen

Soms is het moeilijk om samen te werken met mensen die anders zijn dan jijzelf. Jij kunt het goede in mensen zien en concentreert je meer op het goede dan op het slechte. Je richt je op het de goede eigenschappen en je vrienden voelen zich gewaardeerd.

7. Je beoordeelt anderen niet te snel

Niets is zo vervelend als iemand die al een oordeel klaar heeft voor het hele verhaal gekend is. Jij neemt je tijd om alle details te weten te komen. Anderen vinden je rechtvaardig en onpartijdig.

8. Je bent ‘echt’

Jij durft jezelf te zijn bij je vrienden. Je komt niet ‘fake’ over waardoor anderen je graag hebben.

9. Je bent vrijgevig

Je bent niet gierig met goede dingen. Wat je hebt deel je met de mensen rondom je. Jij bent de persoon die snacks meebrengt naar het werk en anderen helpt. Je bent vrijgevig zonder er veel woorden aan vuil te maken, je verwacht helemaal niets in de plaats terug.

10. Je bent te vertrouwen

Andere vertrouwen erop dat je hun geheimen bewaart. Je weet hoe gevoelig sommige informatie is en je stelt je vrienden niet teleur. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…