Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 dingen die je van je kat accepteert, maar niet van je liefje!

Bram
5 min read

1. Vieze luchtjes

Je kat heeft soms een adem die werkelijk niet te harden is. Denk maar eens hoe zijn bekje ruikt als er net een maaltje vis in is verdwenen. Uiteraard kan je harige vriendje niets aan deze vieze geurtjes doen, want zoiets als een tandpasta voor katten met mentholsmaak bestaat gewoonweg (nog) niet. Je lief daarentegen zal natuurlijk wel een grondige poetsbeurt van zijn, of haar, tanden en kiezen, kunnen gebruiken voordat je weer een kusje accepteert na die Griekse vleesschotel met massa’s kruiden en knoflook.   

2 Lekker niksen

Je kat kan heel de dag heerlijk liggen niksen. Het dier zal zich enkel verplaatsen van je bed naar de bank en via de rugleuning van je bank weer terug richting het slaapvertrek. Katten houden er namelijk van om heel de dag lekker te luieren. Je lief moet daarentegen werken om de nodige vaste kosten en andere rekeningen te kunnen betalen. Lekker heel de dag luieren, zit er voor de meeste mensen, inclusief je lief, in de regel niet in.

3. Dikwijls overgeven

Op het ogenblik dat je kattenbeest zo nu en dan een halfverteerd muisje voor je voeten uitbraakt, dan accepteer je dat zonder morren. Je wordt op die manier door je kat namelijk bedankt voor de goede zorgen. Als dank voor dit gulle gebaar krijgt je kat dan ook vaak een aai over zijn kop. Je lief zou echter beter zijn, of haar, drankinname verder naar beneden kunnen brengen. Het is immers niet de eerste zaterdagnacht dat je hem, of haar, moet bijstaan tijdens het overgeven. Gelukkig is je lief zo geciviliseerd dat het braaksel meestal in het toilet belandt, in plaats van op de salontafel of de vloer.

4. Het hebben van een snor

Je geliefde viervoeter heeft een snor nodig om goed te kunnen navigeren. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je kat vanuit de regenpijp naar beneden valt. Bij je lief kan het hebben van een snor echter veel gevoeliger liggen. Wanneer je het echt niet ziet zitten om met een besnorde geliefde door het leven te gaan dan zijn er gelukkig scheermesjes te koop. Soms kan gezichtshaar namelijk beter worden verwijderd.  

5. Wildplassen

Buiten plassen is voor je kat nodig om een eigen territorium af te bakenen. Je lief kan echter beter een intensieve training van de urineblaas volgen. Je moet er namelijk niet aan denken dat je lief zich over zijn, of haar, schoenen, urineert. Of erger nog kleding helemaal nat spettert zodat je voor de rest van de dag alleen nog maar die penetrante urinelucht ruikt. Als een kat gewoon moet plassen doet ze dat ook in een kuiltje in de aarde of de kattenbak zodat niemand last heeft van een hinderlijke aanblik of van nare geurtjes.

6. Op je buik in slaap vallen

Bij een kat beschouw je het als een grote eer als hij op je buik in slaap valt. Het dier laat op deze manier namelijk zien dat hij graag bij je is en je vertrouwt. Je lief zal echter na verloop van tijd toch wat zwaar gaan doorwegen. Bovendien is slapen met een mens over je heen erg warm. Je slapende lief op je buik zal dan ook je broodnodige nachtrust ernstige schade toebrengen.

7. Lange nagels

Voor een kat zijn lange en scherpe nagels essentieel om goede grip te hebben. Je vindt het dan ook helemaal niet erg als er plotseling een nageltje in je huid verdwijnt en je daarmee voorkomt dat je kat ten val komt. De nagels van je lief dienen echter wel altijd op en top verzorgd te zijn. Geen zwarte randjes en scherpe, lange nagels dus want alleen zo kun je voorkomen dat je lief je huid tijdens het knuffelen ernstige schade toebrengt.  

8. Darmgassen

Scheten laten is voor je kat heel normaal. Je zou namelijk niet willen dat het diertje pijn in zijn buikje zou krijgen. Darmgassen en je lief lijken een combinatie te zijn die niet bestaat, althans in jouw ogen tenminste. Je lief laat dan ook geen darmgas ontsnappen en doet zijn, of haar behoefte eveneens nooit. De gedachte aan je lief die scheten laat, is voor jou dan ook niet acceptabel en vaag je direct weg.

9. Slurpen en smakken

Als je kat erg veel dorst heeft zal het water naar binnen worden geslurpt. Bij honger zal het kattenvoer haastig en luid smakkend naar binnen worden geschrokt. Je lief kan zo nu en dan ook eten als een zwijn, maar dat kun je absoluut niet waarderen. Ook het gulzig naar binnen gieten van een drankje kan je mateloos ergeren. Een kat kan zich, in tegenstelling tot een mens, niet houden aan bepaalde tafelmanieren en daarom tolereer je dit eet- en drinkgedrag van je harige huisdier wel. 

10. Paraderen voor anderen

Een kat kan parmantig voor anderen heen en weer paraderen. Wiebelend met het achterwerk en statig doorstappend zoals alleen katten dat kunnen. Je lief hoeft het echter niet in zijn, of haar, hoofd te halen om op een zo ordinaire manier te werk te gaan. Zelfs niet als het lichaam van je lief nog ruimschoots met kleding wordt bedekt, zie je liever niet dat er met het achterwerk wordt geschud om andere mensen te imponeren of te verleiden. Er zijn namelijk altijd wel kapers op de kust en dat is het laatste wat je wilt. Je lief is immers je lief.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…