Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 fouten die je lief zullen wegjagen

Olivier
7 min read

1. Je houdt van drama

In elke relatie zullen problemen, teleurstellingen en zelfs ruzies voorkomen. Dat is heel normaal, maar het gaat er echter om hoe je er met deze negatieve factoren omgaat. Wanneer je je als een dramaqueen gedraagt, heb je in de regel een vrij dwingende persoonlijkheid. Je krijgt graag je zin en je ziet alles tamelijk zwart-wit. Elke gebeurtenis die je niet brengt wat je er van had verwacht, zul je aangrijpen om een overdreven dramatische uitbarsting en woedeaanval tentoon te spreiden. Deze woede en uitbarstingen zullen je zeker niet ten goede komen en je vrijwel niet helpen om je lief van mening te laten veranderen of om je zin door te drammen. Zodra je bij elke gelegenheid losbarst, zal je lief je niet meer serieus willen nemen. Beter koel je eerst zelf wat af en kom je tot rust voordat je op je lief reageert.

2. Je handen zitten vaak los

Op het moment dat je bij een ruzie regelmatig zo boos wordt dat je je zelfbeheersing verliest en dus je lief gaat slaan, duwen, krabben of knijpen, dan zal dit hem zeker afschrikken en zelfs weg kunnen jagen. Een meningsverschil is niet erg, maar probeer jezelf enkel met woorden staande te houden. Agressie is namelijk een teken dat je je zwak voelt en op die manier zal je lief dat eveneens ervaren. Bovendien loop je het risico dat je lief dit gedrag niet accepteert en dat de situatie volledig uit de hand loopt.

3. Je gunt je lief geen privacy

Op het ogenblik dat je je lief zijn privacy niet gunt en bijvoorbeeld probeert om mee te luisteren met zijn telefoongesprekken, of zijn email en mobiele telefoon checkt zodra je de kans daartoe krijgt. Uiteraard kan dit een voortvloeisel zijn van het feit dat je een controlfreak bent, of je gewoon jaloers dan wel wantrouwig bent aangelegd. Na verloop van tijd kan je lief zich op die manier echter gevangen voelen en gaan beoordelen of hij niet beter af is zonder jou.

4. Je loopt veel te ver op dingen vooruit

Wanneer je je te ver op dingen vooruitkijkt, bijvoorbeeld door al een bruidsjurk te kopen zonder dat je lief je een aanzoek heeft gedaan, kan dat je partner enorm afschrikken. Zonder eerst te kijken of je lief al aan een volgende stap in de relatie toe is, ben jij al bezig met zaken zoals samenwonen, trouwen en een gezin stichten. Je hebt immers geen zin om te wachten op het moment dat je lief hier ook klaar voor is. Je gaat dan ongemerkt alsmaar meer van je spullen naar zijn huis brengen. In het ergste geval vertel je je ouders alvast van jouw plannen en gaat zelfs al een bruisjurk uitkiezen. Een man heeft echter dikwijls wat meer tijd nodig om te wennen aan het idee van samenwonen. Het enige dat je in een dergelijke situatie kunt doen is rustig afwachten tot je lief eveneens toe is aan de volgende stap. Door hem te gaan pushen bereik je in de regel alleen maar een averechts effect en loop je zelfs het risico dat hij je zal verlaten.

5. Je denkt te weten wat goed voor je lief is

Je hebt jezelf in weten te beelden dat jij de enige persoon bent die weet wat goed is voor je lief. Je gaat dan bepalen wat hij eet en drinkt, hoe zijn tijdsbestedingen er uitzien en met welke personen je vriendje om mag gaan. Wanneer hij je adviezen niet opvolgt, zul je dan ook volledig ontploffen. Dikwijls wordt dit gedrag veroorzaakt door je eigen onzekerheid. Je hoopt zo namelijk extra grip op je lief te krijgen door te bepalen wat hij wel en niet mag doen. Je gedrag zal echter enkel teleurstellingen voor jou met zich meebrengen. Je lief heeft namelijk niet altijd zin om naar je pijpen te dansen. Beter laat je je vriendje zelf bepalen wat hij doet.

6. Je verschijnt onaangekondigd

Wanneer je lief een avondje gaat stappen met zijn vrienden dan is het geen goed idee om onaangekondigd te verschijnen. Dit geldt eveneens voor zakelijke bijeenkomsten waar je lief aanwezig moet zijn. Wanneer je niet uit bent genodigd, kun je je beter niet laten zien. Voor één keer kan je lief de grap wel inzien als je plotseling onverwachts voor zijn neus staat. Indien je deze fratsen echter vaker uithaalt dan zet je jezelf neer als een soort stalker. Doordat je voortdurend onaangekondigd en onverwachts bij allerlei gelegenheden opduikt dan zal je vriendje wellicht nergens meer op zijn gemak zijn.

7. Je gedraagt je als zijn persoonlijke assistent

Zonder dat lief het direct door heeft gehad, heb je jezelf op weten te werken tot zijn persoonlijke assistent. Je gaat bijvoorbeeld steeds meer taken van hem overnemen. Je neemt zijn telefoontjes aan en beantwoordt zelfs zijn email. Daarnaast ga je de afspraken van je lief bijhouden en zijn rekeningen voldoen. Je maakt schoon en bevestigt overal briefjes van zaken die je lief zeker niet mag vergeten. Dit alles is vast erg goed bedoeld, maar het kan eveneens een manier zijn om je lief op allerlei vlakken te controleren. Beter gedraag je je alleen als zijn lief en help je hem alleen bij zaken waarvoor hij je heeft gevraagd.

8. Je dreigt met zelfdoding

Indien je lief te veel tijd, in jouw ogen, besteedt aan anderen, of wanneer hij twijfels heeft over jullie relatie, dan kun je hem niet op andere gedachten brengen door met zelfdoding te dreigen. Door je vriendje te chanteren zal er echter geen oplossing worden gevonden. Je gedrag zal bovendien bij niemand in de smaak vallen. Je lief zal zijn beslissing wellicht enige tijd uitstellen tot je weer bij zinnen bent. Ook loop je de kans dat hij een afspraak voor je regelt bij een psycholoog.

9. Je wilt hem veranderen

In het begin van jullie relatie was alles nog leuk aan je lief, maar vandaag de dag ben je bezig om hem te veranderen in je droomprins. Geleidelijk heb je zijn looks, de inrichting van zijn woning en een heleboel andere dingen drastisch veranderd. Je doet dit alleen omdat je het zo graag anders bij hem ziet. In plaats van je huidige lief te veranderen, is het wellicht beter om op zoek te gaan naar een meer ideale partner.

10. Je accepteert niet dat de relatie over is

Hoe wel je vriendje je zo tactisch mogelijk probeert te vertellen dat jullie relatie voorbij is, wil je hier niets van weten. Je doet alsof je hem niet goed hebt begrepen en blijft hem gewoon bellen en berichten sturen. Op een zeker ogenblik zal hij er echter genoeg van hebben en je op een minder vriendelijke manier vertellen dat er geen relatie meer tussen jullie bestaat. Je loopt zelfs het risico dat hij stilletjes volledig uit je leven zal verdwijnen. Zo kan hij bijvoorbeeld gaan verhuizen en een ander telefoonnummer en een e-mailadres nemen. Uiteindelijk zul je altijd degene zijn die aan het kortste eind zal trekken. Beter accepteer je dat jullie relatie over is en ga je zelf ook verder met je leven zonder hem lastig te blijven vallen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…