Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom borstvoeding fantastisch is

Bram
3 min read

De kans is groot dat je de voordelen van borstvoeding voor je baby al kent. Maar we willen erop wedden dat er nog enkele redenen zijn die je zullen verrassen. Misschien trekken ze je wel over de streep om ook borstvoeding te geven? Hier zijn de 10 beste redenen waarom borstvoeding fantastisch is.

1. Je krijgt een sterkere band

Net zoals bij ‘huid-op-huid-contact’, geeft je lichaam het gelukshormoon oxytocine vrij als je borstvoeding geeft. Hierdoor krijgen jullie een sterkere band met elkaar en dat is erg belangrijk voor de emotionele en psychologische ontwikkeling van je kind.

2. Je kind heeft later minder kans op het krijgen van kanker

Borstvoeding helpt je baby niet alleen tegen ziekten zoals een verkoudheid of de griep, ook ernstigere ziekten krijgen minder kans. In moedermelk zitten bepaalde stoffen die je baby beschermen tegen kanker. En die bescherming houdt een heel leven aan!

3. Jij hebt minder kans op het krijgen van borstkanker

Moeders die borstvoeding gaven hebben 1.5 keer minder kans op het krijgen van borstkanker. Hoe meer baby’s je borstvoeding geeft, hoe lager je risico op borstkanker wordt.

4. Het is goed voor de hersenen van je baby

Kinderen die borstvoeding kregen toen ze baby waren hebben betere punten op school dan kinderen die flessenvoeding kregen. Meer zelfs, onderzoek bevestigt dat kinderen die borstvoeding kregen een hoger IQ hebben.

5. De tanden van je kind zullen mooier recht staan

Hoe langer je borstvoeding geeft hoe kleiner de kans dat je kind later een beugel of blokjes nodig heeft. Meer dan 9 maanden borstvoeding geven is optimaal voor een gezond gebit.

6. Pampers ruiken minder vies

Moedermelk is makkelijk verteerbaar en daarom ruiken Pampers ook minder vies. Nog een voordeel dus!

7. Je kind zal minder allergieën en ziekten krijgen

Voedselallergieën, eczeem en astma komen veel minder voor bij kinderen die borstvoeding kregen.

8. Het is super gemakkelijk

Je hoeft geen flesjes te steriliseren en je moet de melk niet op de juiste temperatuur opwarmen. Moedermelk heb je altijd bij, het is steeds vers en op de juiste temperatuur.

9. Je zal veel geld besparen

Melk uit flesjes kost tijdens de eerste 6 maanden tot 1200 euro. Moedermelk is gratis, moeten we nog meer zeggen?

10. Je verbrandt enorm veel calorieën!

Als je borstvoeding geeft verbrand je per dag gemiddeld 500 calorieën. Het helpt je om snel zwangerschapskilo’s te verliezen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…