Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 Redenen waarom seks je mooier maakt

Bram
4 min read

Seks maakt je mooier, en wel om deze redenen… 

1. Van seks ga je stralen

Het lichaam van een vrouw die frequent seks heeft, zal meer oestrogeen aan gaan maken. Op die manier krijgen haar haren meer glans. Daarnaast zal haar huid beduidend gezonder worden wanneer ze regelmatig vrijt. Door met regelmaat seksueel actief te zijn zal het lichaam van een vrouw verder meer collageen gaan produceren. Het collageen heeft eveneens een positief effect op haar huid: deze wordt namelijk strakker en soepeler.

2. Jeugdige schoonheid

Veel mensen associëren schoonheid vaak met jeugdigheid. Door van seks te genieten, ga je je niet alleen jeugdiger, en dus mooier voelen. In de regel ga je door van tijd tot tijd te vrijen er ook werkelijk jonger uitzien. Een jongere uitstraling maakt je vervolgens nog sexier zodat er een win-win situatie ontstaat.

3. Een orgasme tegen depressie

Wanneer je seks hebt dan ga je je gelukkiger voelen. Op het moment dat je goed in je vel zit, is bovendien de kans op een depressie aanzienlijk afgenomen. Wanneer je namelijk een orgasme krijgt, wordt er in je hersenen een gelukshormoon aangemaakt. Door dit hormoon ga je je tevens mooier en aantrekkelijker vinden.

4. Vrijkomen van feromonen

Zodra je seks hebt, zal je lichaam zogenaamde feromonen aan gaan maken. Feromonen worden ook wel lokstoffen genoemd. De productie van feromonen zorgt ervoor dat je man of vriend je nog aantrekkelijker vindt. En welke vrouw wil nu niet sexy en aantrekkelijk gevonden worden door de man van wie ze houdt.

5. Natuurlijke borstvergroting

Tijdens het vrijen worden de borsten van een vrouw gemiddeld tot 25 procent groter. De afspraak met de plastische chirurg kan dus nog wel even worden uitgesteld. Ook de push-up beha kan in de kast blijven liggen. Voor een natuurlijke borstvergroting hoef je immers alleen maar regelmatig te vrijen met je geliefde

6. Ontstressen

Wanneer je tijdens het vrijen een orgasme krijgt, dan zal er een aanzienlijke hoeveelheid oxytocine vrijkomen in je lichaam. Oxytocine is een stof die direct het belangrijkste stresshormoon cortisol uitschakelt. Zodra je dus last hebt van spanningen of stress dan is een heerlijke vrijpartij een prima remedie. Het hebben van stress kan dan ook worden gezien als een natuurlijke manier om te ontstressen.

7. Een strakke buik

Van tijd tot tijd seksueel actief zijn zal er voor zorgen dat je een mooier figuur krijgt. Door te vrijen kan je buik immers platter worden. Tijdens de seks zal je lichaam immers meer cortisol aan gaan maken. Deze stof is een prima hulpmiddel bij het strakker maken van je buik.

8. Verbetering van je persoonlijkheid

Als je vrijt dan worden in je lichaam een heleboel stoffen aangemaakt die een positieve uitwerking hebben op je persoonlijkheid. Denk hierbij maar eens aan dopamine, oxytocine en endorfines. Al deze stoffen hebben immers een hoge geluksfactor. Dankzij deze stoffen ga je je rustiger en opgewekter voelen. Daarnaast zul je ook beter je taken uit kunnen voeren en productiever worden.

9. Stimulans voor je welzijn

Seks heeft een positief effect op heel je lichaam. Niet alleen zal je hartslag in de lift komen te zitten tijdens het vrijen, maar ook zullen er de nodige calorieën worden verbrand. De energie die je lichaam verbruikt tijdens een vrijpartij is te vergelijken met die als bij een intensieve yogales. Je bent dus niet alleen heel plezierig bezig met je geliefde, ook zal je welzijn er door verbeteren.

10. Positievere instelling

Op het ogenblik dat je je goed voelt, zul je alles op een positievere manier bekijken. Vanaf dit moment zul je, zelfs als je geen zin hebt in seks, toch beter proberen om wel in de stemming te komen. Achteraf zul je immers vaak concluderen dat het erg aangenaam was om zo bezig te zijn. Bovendien kan het je niet ontgaan dat je je na elke vrijpartij erg prettig voelt. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…