Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips voor sterk en glanzend haar

Camille
4 min read

Iedereen wil het wel: sterk en glanzend haar. Toch is het niet voor iedereen weggelegd en dit komt onder andere door de dingen die je zelf met je haar doet. Wil jij een mooie bos glanzend en gezond haar? Lees dan zeker onze 10 tips!

1. Water

Een haar bestaat voor maar liefst 25 procent uit water. Water is verantwoordelijk voor de mooie glans van haar, dus als je meer water drinkt gaat het haar vanzelf wat meer glanzen.

2. Haarolie

Het is aangeraden om je haar dagelijks te voeden. Doe hiervoor een beetje haarolie op je haarpuntjes. Een goede haarolie dringt onmiddellijk in je haar en laat geen vettig laagje achter.

3. Vermijd stijl-en krultangen

Deze kunnen je haar enorm beschadigen. Ze maken de proteïnevezels in je haar kapot waardoor je stug en kapot haar krijgt. Ook je haar föhnen doe je best niet te veel. Probeer dus zoveel mogelijk warmte op je haar te vermijden.

4. Eet gezond

Het onderhouden van gezonde nagels, haren en huid is ook een kwestie van gezonde voeding. Dat begint met een gezonde spijsvertering en gezonde darmen. Vanuit de darmen worden de voedingsstoffen opgenomen in je lichaam. Als je maag-en darmsysteem niet goed werkt, dan worden diverse vitaminen en mineralen minder goed opgenomen door het lichaam. Het is dus belangrijk om goed voor je darmen te zorgen en niet te vettig te eten. Eet daarnaast minder suiker en probeer ook minder zuivel te consumeren.

5. Extra vitamines

Om het haar optimaal te verzorgen, kun je speciale haarvitaminen gebruiken. Het haar wordt er niet alleen sterker van, maar gaat ook meer glanzen en blijft mooier in model zitten. De vitamines leveren essentiële ingrediënten voor je haar en je nagels. Het bevat:

  • Aminozuren en zink, een oligo-element dat bijdraagt tot de instandhouding van normaal haar en normale nagels.
  • Selenium, draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
  • Vitamine B6, helpt bij de normale synthese van cysteïne.
  • Een druivenpitextract.

6. Regelmatige knipbeurt

Door je haar te laten knippen, geef je jouw kapsel een frisse start. Beschadigd haar is maar moeilijk te herstellen, dus je kunt beter iets vaker naar de kapper gaan.

7. Goede verzorging

Een goede en gezonde verzorging is essentieel om je haren in topvorm te houden. Daar komt uiteraard meer bij kijken dan het gebruik van een goede shampoo en conditioner. Je haar moet ook met de nodige zachtheid behandeld worden. Om echte resultaten te boeken, is een intensieve verzorging van binnenuit een must. Voedingssupplementen voor je haren kunnen je hierbij een oplossing bieden.

8. Laat het haar voorzichtig drogen

Het haar is het meest kwetsbaar als het nat is. Wring je haar daarom niet te ruw uit, maar laat het voorzichtig en zonder hulpmiddelen opdrogen voor het beste resultaat.

9. Extra bescherming in de zomer

De zon, het zeewater en het chloorwater in het zwembad kunnen je haar flink beschadigen. Verzorg je haar in de zomer extra goed, want je kapsel kan het zeker gebruiken.

10. Maak je haar nat voor je gaat zwemmen

Sta je op het punt om in een zwembad met chloor te duiken? Maak je haar dan eerst nat, bijvoorbeeld door een korte douche te nemen. Is het haar nat, dan neemt het minder chloor op en dit betekent dat het haar minder beschadigd raakt.

Dé ideale voeding voor je haarwortels

Omnivit Hair Care is een voedingssupplement dat de haarwortels van binnenuit voedt. Het bevat een innovatieve mix van natuurlijke ingrediënten zoals zink, selenium, vitamine B en druivenpitextract. Het product is verkrijgbaar in de apotheek en een doosje is goed voor een kuur van 2 maanden. Om je haar het hele jaar door krachtig en gezond te houden is het raadzaam om twee keer per jaar een kuur van twee maanden te volgen. Te verkrijgen in de apotheek.

Wil je hierover meer lezen? Klik hier.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…