Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

11 tips voor gezond en volumineus haar

Bram
3 min read

We spenderen veel geld aan haarproducten terwijl we soms de basisregels voor gezond haar vergeten. Dure shampoos en haarcrèmes zijn niet genoeg! Met deze tips bescherm je je haar zodat het er fantastisch volumineus uitziet!

1.Een gebalanceerd dieet

De kwaliteit van je haar hangt af van de kwaliteit van je voeding. Je haar bestaat voor 65% uit proteïnen. Eet daarom voldoende groene bladgroenten, noten en bonen.

2.Gebruik kokosolie tijdens je haar massage

Door je hoofd te masseren stimuleer je de bloedsomloop. In kokosolie zitten belangrijke stoffen die je haar volumineus en gezond maken. Masseer je hoofd daarom minstens één keer per week met kokosolie.

3.Knip de puntjes

Door je puntjes te knippen gaat je haar gezonder groeien. Je voorkomt gespleten punten en je haar zal dikker en gezonder worden.

4.Was je haar niet te veel

Als je je haar te veel wast zullen de natuurlijke oliën op je haar verdwijnen. Het resultaat is dof en breekbaar haar. Was je haar niet meer dan 3 tot 4 keer per week.

5.Kam je haar niet te veel

Door je haar veel te kammen kan het gaan uitvallen. Kam het één keer per dag en niet meer dan 5 tot 10 minuten.

6.Vermijd stress

Doe je alles goed en blijft je haar dof en breekbaar? Stress kan de oorzaak zijn. Probeer yoga en meditatie om je stressniveau te verlagen. Het resultaat: weerbare glanzende lokken.

7.Verander je kussenhoes

Overweeg om je katoenen kussenhoes te vervangen door een zijden kussenhoes. Je haar zal minder snel in de knoop raken en gezonder worden.

8.Neem vitaminen

Om je haar een extra boost te geven kan je overwegen om extra vitaminen te nemen. Deze zijn vrij verkrijgbaar bij de apotheek.

9.Gebruik natuurlijke haarmaskers

Er zijn verschillende soorten haarmaskers die je zelf kan maken. Wissel recepten af voor een optimaal resultaat.

10.Bescherm je haar tegen de zon

We beschermen onze huid tegen de zon en vergeten ons haar, niet logisch toch? Draag in de zon steeds een hoed of sjaaltje.

11.Gebruik regelmatig conditioner

Een goede conditioner hydrateert je haar en verzorgt je puntjes. Het zorgt ervoor dat je haar sneller groeit, glanst en mooi volumineus blijft.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…