Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 Liefdeslessen die van je Disney-prinsessen geleerd hebt

Bram
6 min read

1. Jasmine: kansen voor daklozen in de liefde

Jasmine ging helemaal voor haar grote liefde, Aladdin, die oorspronkelijk op straat verbleef. Hij was zelfs iemand die niet altijd op een eerlijke manier bezig was. Hij was zogezegd een kleine crimineel die zelfs het hart van de prinses wist te stelen. Jasmine op haar beurt gaf hem maar al te graag een nieuwe kans, dus waarom zou je een dakloze in jouw buurt deze ontnemen.

2. Ariël: geef je volledige leven op voor een vrij onbekende jongeman

Hoewel Ariël haar prins, nadat ze hem had gered, alleen nog maar van verre had gezien, gooide ze toch heel haar leven voor hem om. Ze was zelfs bereid om haar stem op te offeren om als mens met benen, in plaats van haar zeemeerminnenstaart, in zijn buurt te kunnen komen. Ze liet bovendien haar familie en vrienden achter in de zee. Een enorm offer als je bedenkt dat ze de jongeman in kwestie nauwelijks kende en dus helemaal niet zeker was van succes.

3. Belle: agressieve mannen zijn sexy

Belle viel als een blok voor de man die haar met geweld bij zich heeft vastgehouden. Hij wilde haar niet laten gaan en toonde zich zelfs agressief. Met zijn afschrikwekkende uiterlijk wist hij toch haar hart te veroveren. Uiteindelijk was Belle zelfs verliefd geworden op zijn barbaarse manieren en uiterlijk. Pas op dat moment werd de betovering verbroken en bleek ze een knappe man aan de haak geslagen te hebben.

4. Sneeuwwitje: trouw meteen met de man die je wakker kust

Sneeuwwitje had weinig tijd nodig om te besluiten met de man in het huwelijk te treden die haar wakker had gekust. Nadat ze was vergiftigd, viel ze immers in een diepe bewusteloosheid waar ze pas uit ontwaakte toen een knappe prins haar kuste. Maar om nu direct volmondig ja te zeggen op een huwelijksaanzoek door een volslagen vreemde is misschien toch wat kort door de bocht. Misschien was ze nog wat slaapdronken of gewoon erg wanhopig op zoek naar een rijke vent.

5. Assepoester: een man voor je winnen door jezelf te veranderen

Thuis was Assepoester alleen maar het sloofje, maar op het bal een echte droomvrouw. Het is dan ook niet zo raar dat de prins direct voor haar is gevallen. Toch moest de goede man enorm veel moeite doen om Assepoester weer te vinden. In werkelijkheid was ze immers totaal anders dan op het moment dat hij haar ontmoete. Deze metamorfose heeft Assepoester uiteindelijk echter geen windeieren gelegd, ze heeft het namelijk tot de bruid van de prins weten te schoppen. 

6. Pocahontas: neem de potentiële moordenaar van je vader mee naar huis

Liefde is blind wordt vaak gezegd. Voor Pocahontas gaat dit spreekwoord zeker op want zij wordt tot over haar oren verliefd op de man die aanvankelijk als missie had haar vader, en de rest van haar stam, te vermoorden. Ze heeft zelfs weten te voorkomen dat dit heerschap door haar stam ter dood werd gebracht. Als klap op de vuurpijl is deze Indiaanse dame haar lief zelfs gevolgd tot in het verre Engeland.

7. Doornroosje: wacht totdat de ware naar je toekomt

Hoewel haar honderd jaar durende slaap niet vrijwillig was, heeft Doornroosje niet veel moeite hoeven doen om de ware tegen te komen. Ze hoefde immers alleen maar te slapen. De verhalen die over haar bestaan de ronde deden, hebben immers ervoor gezorgd dat er een knappe prins langskwam. Net zoals Sneeuwwitje stemde Doornroosje zonder aarzelen in met een huwelijk met de onbekende man die haar wakker kuste.

8. Jane: ga met een wildvreemde man mee

De meeste vrouwen moeten er niet aan denken om, net als Jane, mee te gaan met de eerste de beste onbekende man. Voor Jane was er echter geen enkel beletsel om samen met Tarzan door de jungle te trekken en zelfs bij hem te gaan wonen. Je gaat je afvragen of Jane zo wanhopig of naïef was, of dat hier echt sprake is geweest van liefde op het eerste gezicht. Gelukkig vond ze Tarzan en niet één of andere engerd die minder goede bedoelingen met haar had.

9. Assepoester: wanneer een man je schoenen aangeeft, trouw je met hem

Na lang zoeken werd Assepoester door haar prins gevonden. Het enige wat zij hoefde te doen om zijn hart te winnen, was een schoentje passen. Een man die schoenen aan je voeten steekt, moet dus wel de ideale partner zijn. Nadenken is niet langer nodig zodat je direct volmondig ja kunt zeggen als hij je vraagt zijn vrouw te worden. Het feit dat je hem pas één keer eerder hebt ontmoet, kun je direct, samen met je twijfels, overboord zetten.

10. Ariël: in een relatie kun je soms beter zwijgen

Ariël heeft in het begin van haar relatie met de prins haar mond gehouden. Haar stilzwijgen maakte haar aanstaande echter bijzonder nieuwsgierig naar haar persoontje. Om een man voor je te winnen, kun je dan ook beter van tijd tot tijd stil en mysterieus zijn. Hij zal dan als een blok voor je vallen en je op handen dragen.

11. Jasmine: als een rijke man je 's nachts mee op stap neemt, ga je gewoon

Zelf een keurige prinses als Jasmine zegt geen nee tegen een nachtelijk uitstapje. Toen Aladdin haar vroeg met hem mee te gaan, had ze namelijk geen bedenktijd nodig. Hij was immers rijk en zag er nog eens goed uit ook. Een dergelijk verzoek kun je om die reden dan ook maar beter direct accepteren en hopen dat het uitstapje wat op zal leveren. Een slimme meid is namelijk altijd op haar toekomst voorbereid.

12. Doornroosje: alleen een (potentiële) moordenaar is jou waard

De prins van Doornroosje maakte korte metten met de heks die zijn lief had betoverd. Een man die dus in staat is om iemand voor je te vermoorden, laat hiermee zien dat hij je waard is. Een lief die dus niet eens bereid is om die doodenge spin voor je om te leggen, kun je om die reden dan ook beter direct laten gaan. Hij zal je namelijk nooit weten te beschermen tegen allerlei engerd die je op je pad tegen kunt komen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…