Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

15 dingen die je sowieso herkent als je dit jaar trouwt

Bram
8 min read

1. Over het aanzoek herhaaldelijk vertellen

Het verhaal van jullie huwelijksaanzoek heb je al duizenden keren tot in detail verteld. Aan iedereen die het horen wil, vertel je waar je lief op zijn knieën is gegaan, hoe je exact gevraagd bent en wat nu precies je antwoord was. Toch blijken delen van jouw verhaal niet helemaal overeen te komen met de versie die je verloofde geeft. Zo komen de tranen die je huilde van geluk in jouw verhaal niet naar voren terwijl je lief deze toch echt bij je heeft gezien toen hij de belangrijkste vraag van zijn leven aan je stelde.

2. Prijsoffertes zijn ware schrikmomenten

Na het aanzoek heb je al meerdere prijsoffertes bekeken, maar telkens schrik je weer enorm van de bedragen die erop vermeld staan. Het maakt hierbij niet uit of het om de kosten van het huwelijksfeest, de trouwjurk, de fotograaf of het vervoer gaat. Een huwelijk organiseren blijkt opeens veel en veel duurder te zijn dan je aanvankelijk had verwacht. Je begint er zelfs over te denken om je bruidsboeket zelf te gaan plukken in de tuin achter je huis.

3. Een kleine bruiloft bestaat bijna niet

De kans is aanwezig dat je je eens voor hebt genomen om het huwelijksfeest lekker intiem te houden. Je wilt deze bijzondere gebeurtenis immers het liefst vieren met je familie en enkele goede vrienden. Op het moment dat je echter de gasten die je uit wilt nodigen, gaat tellen. Je zult dan al snel tot de conclusie komen dat er altijd mensen zijn die nog uitgenodigd dienen te worden, maar die je nog niet op de gastenlijst had gezet. Op den duur blijk je toch over een forse waslijst aan genodigden te komen waardoor de kosten van je trouwfeest alleen maar hoger uit zullen vallen.

4. Uitnodigingen versturen is een ware hel

Het maken van de gastenlijst blijkt een enorm karwei te zijn. Zo moet je bijvoorbeeld de vervelende afweging maken of je iedereen verplicht uit dient te nodigen bij wie je zelf aanwezig was op het huwelijksfeest. In de meeste gevallen kun je hier echter niet onderuit. Maar ook bij de verzending van alle uitnodigingen zul je met de nodige stress te maken krijgen. Denk maar eens aan het verzamelen van alle (juiste) adressen van de gasten die je op je trouwfeest verwacht.

5. De tafelschikking tijdens het feest

Het zou enorm veel denkwerk minder zijn als elk familie- of vriendengroepje, dat je uitnodigt voor je trouwfeest, uit een gelijk aantal mensen bestaat. Dit zal namelijk de tafelschikking een stuk eenvoudiger maken. In de meeste gevallen blijkt echter dat het maken van een goede tafelschikking behoorlijk wat van je kostbare tijd in beslag zal nemen. En uiteraard een heleboel kopzorgen zal geven. Je kunt nu eenmaal niet elke gast zomaar naast de andere zetten. Bij een aantal weet je zelfs vooraf dat dit op voorhand vragen om problemen is.

6. Alles moet perfect zijn

Je huwelijksdag moet één van de mooiste dagen van je leven zijn en dus mag er niets mis gaan. Alles, maar dan ook echt alles, moet perfect zijn. Niet alleen de bruidsjurk, maar ook het kostuum van je lief, jullie schoenen en kapsel. Je bent zelfs dagen op zoek naar dat ene gedichtje waarvan je weet dat het de band tussen jou en lief op een zo pakkende manier omschrijft. Dat het ergens bestaat, daar ben je van overtuigd, maar waar je het kunt vinden is een heel ander verhaal.

7. Kiezen van de bruidsjurk

Het uitkiezen van je bruidsjurk doe je in de regel niet in je eentje. Vaak zijn je moeder, je schoonmoeder, zussen, schoonzussen en een paar vriendinnen van de partij. Dat is uiteraard heel gezellig, maar wanneer je daar met zijn allen in de bruidswinkel zit, blijkt deze toch wat aan de krappe kant voor heel het gezelschap. Bovendien heeft iedereen een eigen mening over de jurk die je uit hebt gekozen. Als gevolg daarvan ga je je vast en zeker afvragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt en of je toch niet beter voor de jurk kunt gaat die je moeder heeft aangewezen. Hoewel elke mening en elk advies goed bedoeld is, wordt het je vaak eventjes te veel van het goede.

8. De sensatie van de bruidsjurk

Op het moment dat je voor de eerste keer een echte bruidsjurk aankrijgt dan wordt je vaak overvallen door een heel speciaal gevoel. Het gevoel dat je dan hebt, is duizend keer beter dan wanneer je een reep van je lievelingschocolade hebt gegeten. Je voelt je als een ware prinses. Toch ben je je er terdege van bewust dat de jurk er volkomen anders uit kan zien als je deze over een paar maanden nog eens gaat passen. Het kan zelfs gebeuren dat je op dat moment zelfs de voorkeur zou geven aan een totaal ander exemplaar.

9. Het trouwfeest organiseren     

Op het ogenblik dat je je trouwfeest gaat bespreken dan verwacht je aanvankelijk behandeld te worden als een koningspaar. Niets is echter minder waar want nergens zul je worden verwelkomd met champagne. Dit ondanks het feit dat je een afspraak komt maken voor een behoorlijk kostbaar feest. Sommige verhuurders van feestaccommodaties willen, ondanks hun forse tarieven, niet eens voldoen aan je persoonlijke wensen. Een schuimpartij aan het einde van de avond is toch niet te veel gevraagd zeker?

10. Late bevestigingen      

Natuurlijk ontkom je, als aanstaand bruidspaar, niet aan gasten die pas op het allerlaatste moment melden dat ze op je feest aanwezig zullen zijn. Er zijn zelfs genodigden die, nadat jullie einddatum al ruimschoots is verstreken, weten te vertellen dat ze present zullen zijn. Voor deze personen dien je dan ook voortdurend je planning aan te passen. Voor jullie als aanstaand bruidspaar betekent hun gemakzucht dan ook alleen nog maar meer stress.

11. Een fotograaf niet vergeten

De mooiste dag van je leven moet op zijn minst in een reeks fraaie foto’s worden vastgelegd. Genoegen nemen met foto’s die gemaakt zijn met een smartphone daar neem je in dit geval geen genoegen mee. Een goede fotograaf mag je om die reden dan ook zeker niet vergeten te regelen. Hoewel alles meestal op zijn pootjes terecht blijkt te komen, heb je samen met je verloofde altijd het gevoel iets belangrijks te vergeten.

12. De weersverwachting op de trouwdag

Het weer zal op je trouwdag een cruciale rol spelen en is bijvoorbeeld bepalend voor de locatie waar de bruidsreportage gemaakt kan worden. Bij mooi zonnig weer kun je immers een idyllisch plekje in een park opzoeken, maar wat te doen als de regen met bakken uit de hemel komt vallen? Het uitkiezen van een geschikte locatie zou dan ook aanzienlijk eenvoudiger zijn als je maanden van tevoren zou weten wat het weet zou worden op de dag van jullie huwelijk. Het beste zou zijn als je vooraf ook de nodige zoneschijn zou kunnen boeken/

13. Het vrijgezellenfeest

Dat er een vrijgezellenfeest gehouden gaat worden staat waarschijnlijk als een paal boven water. De vraag is echter wat je vriendinnen allemaal voor je in petto hebben. Eigenlijk kan het je allemaal niet zoveel schelen, als er maar geen stripper wordt ingezet. Je moet hier werkelijk niet aan denken. De gedachte dat er eveneens stripper op kan duiken op het vrijgezellenfeest van je verloofde zorgt er echter voor dat je direct een paniekaanval krijgt.

14. Vragen, vragen en nog eens vragen

Vanaf het ogenblik dat jullie de huwelijksdatum bekend hebben gemaakt, zijn jullie overspoeld met allerlei vragen. Zo willen je vriendinnen vast weten wat de themakleur van de bruiloft is, terwijl de vrienden van je verloofden zich juist druk maken over de locatie waar het feest zal worden gehouden. Sommige vragen kun je gewoonweg niet meer horen. Bovendien komt alle belangrijke informatie op de uitnodiging te staan. Het enige probleem is dat een heleboel mensen niet kunnen wachten totdat ze deze in handen krijgen.

15. Vervoer naar huis

Een trouwdag is erg innoverend en vermoeiend. Op een gegeven ogenblik wil je dus niets liever dan samen met je kersverse man, of vrouw, huiswaarts gaan. Helaas zal op dat moment de ceremoniewagen al lang weer zijn vertrokken en zul je dus ander vervoer moeten regelen. Gelukkig blijkt er altijd wel een vriendelijke oom of een hulpvaardige vriend te zijn die deze belangrijke taak op zich wil nemen. De mooiste dag van jullie leven zal dan alsnog helemaal goed komen

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…