Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

2 x heerlijke zomerhapjes

Anja
2 min read

Een zwoele, zachte zomeravond. Je ziet de zon nog hoog bovenaan de hemel staan. Een aangenaam briesje zorgt dat ervoor dat het lekker koel is. Toch voelt het bijna windstil. Een perfecte zomeravond! Wat ga je maken?

Zomerse koolsalade

In de zomermaanden – en met name de maand juni – is het dé periode voor de kool. Hier kun je een overheerlijk recept mee maken!

Benodigdheden: honing, cranberry-sap, rozijnen, zonnebloempitten, pijnboompitten en rodekool.

Bereid de kom voor: stop de honing, sap en rozijnen in een kom. Voeg vervolgens de (gesneden) rodekool toe en meng dit met het sap. Rooster de zonnebloem- en pijnboompitten kort en strooi die voer de salade.

Genieten maar, met deze heerlijke versnapering van slechts 105 kcal en 4 gram vet!

Lookbrood met chorizo en een vleugje cranberry

Naast een overheerlijke maaltijd, hoort snacken gewoon bij de zomer. BBQ hier, BBQ daar, borreltje erbij… nu nog een snack! Kies voor deze snack en maak het de zomeravond van je leven!

Benodigdheden: lookbrood, chorizo, honingmosterdsaus, veenbessen

Cranberry is een vitaminebom. Hiernaast is het een heerlijk zoete en ietwat zure een uniek compliment voor eenieder die wil gaan varieerden! Verwarm wat stukjes lookbrood in de oven, bak een chorizoworst (in plakjes) in een pan en bestrooi met honingmosterdsaus. Als alles klaar is, plaats dan een heel klein stukje cranberry op het broodje. Niet te versmaden! De pittige kick van de cranberry en de lekkere hartige smaak, combineren geweldig.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…