Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De lekkerste en gezondste zomersalades

Anja
3 min read

Een zwoele, zachte zomeravond. Je ziet de zon nog hoog bovenaan de hemel staan. Een aangenaam briesje zorgt dat ervoor dat het lekker koel is. Toch voelt het bijna windstil. Een perfecte zomeravond! Daar hoort een lekkere, frisse salade bij. Wat ga je maken?

Selderijsalade met stukjes ham

Deze overheerlijke salade maak je zelf in een handomdraai. Trek vijftien minuutjes uit en je hebt zó een topsalade op tafel! Je hebt alleen ijsbergsla, augurken, selderij en ham nodig. Met deze vullende salade, die slechts 95 kcal per 100 gram bevat, kun je zorgeloos genieten.

Abrikozensalade met sinaasappel en honing

Ken je hem nog? De abrikoos? De overheerlijke vrucht vormt een verrassend lekkere bijdrage aan iedere salade. Koop wat abrikozen, ijsbergsla, sinaasappels en wat honing. Een unieke combinatie, met slechts 45 kcal!

Maak zelf croutons

Voeg net iets extra’s toe aan je salade!

Niet echt een salade, maar wel een gouden tip. Wist je dat je zelf overheerlijke croutons kunt maken? Dat maakt je salade éxtra lekker. Daarnaast is dit recept duurzaam. Ga als volgt te werk:

  • Snijd een teentje look flinterdun. Rooster het teentje vervolgens even in de pan. Neem de look uit de pan als het bruin is.
  • Pak wat brood dat je nog hebt (6 sneetjes). Het maakt niet uit of het oud is of niet; ook droog brood kun je meer dan prima hiervoor gebruiken.
  • Snijd vervolgens het brood in stukjes en verwarm een grote koekenpan op het vuur.
  • Zodra de pan warm is, gooi dan alle blokjes brood in de pan. Zet het vuur laag en laat het brood rustig donkerbruin toasten.
  • Pak vervolgens 50 gram boter, en verwarm deze 10 seconden (afhankelijk van je magnetron) in de magnetron.
  • Zorg dat de boter licht gesmolten is, maar nog niet zijn textuur is verloren.
  • Haal de broodjes uit de pan en besmeer de broodjes met boter.
  • Verspreid vervolgens met de teentjes knoflook en leg het besmeerde brood weer in de pan.
  • Na ongeveer een halve minuut toasten (op beide kanten uiteraard), heb je je eigen croutons gemaakt
  • Naar smaak kun je peper en zout toevoegen. Eet smakelijk!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…