Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 manieren om je relatie gezond te houden

@nick
3 min read

Een relatie is geven en nemen. Investeren in elkaar is hierin erg belangrijk. De mate waarin je dit doet is voor iedereen anders, afhankelijk van het type persoon dat jij en je partner zijn, maar je moet altijd blijven werken voor je relatie. Er zijn meerdere manieren die ervoor zorgen dat je je relatie gezond houdt. In dit artikel noemen we drie van deze manieren, die voor iedere relatie direct toepasbaar zijn. Daarnaast zijn ze laagdrempelig en voor iedereen uitvoerbaar.

Gezamenlijke interesse

Misschien delen jullie al een interesse met elkaar, maar anders is het zeker de moeite waard om hiernaar op zoek te gaan. En nog leuker, om deze gezamenlijke interesse om te zetten in een hobby. Zijn jullie beiden sportief, dan kun je samen gaan mountainbiken. Probeer dit minimaal één keer in de week samen te doen. Een goede mountainbike is dan aan te raden, bijvoorbeeld bij Matrabike mountainbike fietsen, voordelig en kwalitatief. Zo zullen jullie samen veel uren op de fiets kunnen doorbrengen. Is fietsen niks voor je, maar houden jullie wel van het buitenleven? Spreek dan af om iedere zondagochtend even lekker te gaan wandelen in het bos. Ook motorrijden, badmintonnen of fitnessen zijn leuke activiteiten om samen te doen. Allemaal eenvoudig, er is weinig voor nodig en ook nog gezond voor je lichaam en geest!

Interesse in elkaar

Dit is misschien een open deur, maar niet voor ieder stel vanzelfsprekend. Het is belangrijk om interesse in elkaar te tonen en te weten wat er speelt in het leven van de ander. De moeite om je in de ander te interesseren is heel klein. Vraag hoe de anders dag is geweest, wat hij of zij het aankomende weekend voor en plannen heeft en las samen een quality momentje in. Zo leef je niet langs elkaar heen en ben je ervan op de hoogte hoe de ander de dagen doorkomt. Als je partner niet lekker in zijn vel zit, merk je dit ook en kun je helpen.

Blijf praten

In iedere relatie ontstaat er op enig moment een discussie of ruzie. Dit is ook niet gek, want je bent allebei een individu met eigen mening en wanneer dit samenkomt kan het soms botsen. Sommigen zeggen zelfs dat meningsverschillen, of zelfs een ruzie op zijn tijd, een relatie sterker maakt. Je durft voor jezelf op te komen. Het is wel belangrijk om het daarna uit te praten en er samen weer uit te komen. Ga nooit weg van elkaar zonder het uitgepraat te hebben. Je zult zien dat dit ten goede komt van je relatie. 

Door @nick

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…