Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 praktische tips om gezond te eten op het werk

Gezond.be
3 min read

Geschreven met branded content van Pinkcube.nl.

We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten. Thuis heb je alle middelen bij de hand om gezond eten klaar te maken, maar hoe doe je dat dan op het werk? We helpen je in dit artikel op weg met 5 praktische tips om gezond te eten op het werk.

1. Probeer te variëren

Je bent al snel geneigd om iedere dag dezelfde belegde boterhammen mee te nemen. Afhankelijk van het beleg hoeft een belegde boterham niet ongezond te zijn, maar het is wel goed om te variëren. Toch blijkt uit eerder gepubliceerd onderzoek dat Belgen het heel belangrijk vinden om te variëren. Maar hoe doe je dat dan? Denk bijvoorbeeld aan een lekkere salade met een gekookt eitje, yoghurt met fruit en granola of een soepje als je de beschikking hebt over een magnetron. En zorg er ook voor dat je verschillende handige bakjes hebt om deze maaltijden in mee te nemen. Zo zijn er bijvoorbeeld saladebakken met een apart compartiment voor dressing, superhandig!   

2. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt

Deze tip hoor je natuurlijk ook vaker en iedereen weet dat het belangrijk is om voldoende water te drinken. Je houdt hiermee je vochtbalans op peil, regelt je lichaamstemperatuur en transporteert voedings- en afvalstoffen. Voor iedereen is het verschillend hoeveel vocht je op een dag verliest, maar je kunt ervan uitgaan dat je ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag nodig hebt. Zorg ervoor dat je altijd een drinkfles bij je hebt en een beetje in de gaten houdt hoeveel je gedronken hebt. Nog een slimme tip voor je werkgever: laat drinkflessen bedrukken met het logo en je maakt niet alleen je werknemers blij, maar je zorgt ook voor extra promotie!

3. Ga lekker wandelen tijdens de lunchpauze

Deze tip gaat niet zozeer over het eten zelf, maar bewegen is natuurlijk ook belangrijk. Wandelen is niet alleen gezond, maar het kan ook je hoofd even lekker leegmaken. Trommel een paar collega’s op of wandel zelf even een rondje in de pauze. Of daag je collega’s uit met een challenge wie de meeste stappen haalt op een dag! Tegenwoordig zijn er genoeg leuke apps waarmee je dat kunt bijhouden. En dat motiveert nog meer om die extra stappen te zetten op een dag.

Met behulp van deze tips heb jij inspiratie om lekker gezond bezig te zijn. Doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…