Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 problemen waar ieder koppel mee worstelt!

Anja
3 min read

Een relatie loopt niet altijd van een leien dakje. Er zijn momenten waarop alles perfect gaat, jullie zijn als het ware een topteam! Er zijn natuurlijk ook momenten waarop het minder gaat. Geen paniek: iedereen heeft wel eens “troubles in paradise”. Soms zijn het onbenullige zaken, maar ook grotere problemen hoeven niet het einde van jullie relatie te betekenen. Deze 3 problemen kent elk koppel ongetwijfeld!

De vonk is er niet meer

Ieder koppel maakt het wel eens mee dat de magie in de relatie op een laag pitje staat. In het begin van de relatie doe je vaak dingen samen: je gaat uiteten, je doet uitstapjes, je gaat op weekend, je gaat naar de cinema en nog zoveel meer! Maar na een tijdje begint dat soms te verwateren. Om de alledaagse sleur in je relatie te voorkomen, is het belangrijk om te weten dat je zelf voor de magie moet zorgen. Je kunt simpelweg zelf kleine lieve dingen doen om die sprankel terug te krijgen: koop eens een nieuw setje lingerie om je partner te verrassen, geef je partner een onverwachte massage of hang een lief briefje aan het magneetbord. Je zult merken dat je partner deze dingen echt apprecieert.

Elkaars humeur leren accepteren

Ruzie met familie of een vriend(in), stress op het werk, financiële problemen, … Het zijn allemaal dingen die  (soms onbewust) invloed hebben op je humeur. Je partner is plots kortaf en chagrijnig terwijl jij misschien net een leuke dag achter de rug hebt waarover je voluit wilt vertellen. In het begin vormen deze humeurschommelingen misschien een probleem, maar na een tijdje weet je exact wat je wel en niet kunt zeggen omdat je het humeur van de ander meteen herkent. Zorg ervoor dat je elkaar op slechte momenten wel een luisterend oor biedt. Het is belangrijk om je partner te tonen dat je er voor hem of haar bent en dat je tijdens moeilijke momenten voor hem of haar klaarstaat.

Te weinig aandacht voor elkaar

Op sommige momenten is het gewoon te druk in je leven of in het leven van je partner, waardoor je amper nog tijd voor elkaar vindt. Het is al even geleden dat jullie nog echte “qualitytime” gehad hebben. Op zo’n momenten is het zeker niet eenvoudig om dat duidelijk te maken aan je partner. Praat erover met je partner. Zorg ervoor dat jullie de agenda’s eens samenleggen en dat jullie enkele data afspreken die uitsluitend voor elkaar bedoeld zijn.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…