Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 tips tegen somberheid in donkere dagen

3 min read

Zie je op tegen de donkere dagen in de herfst en de winter? Aan het einde van deze maand wordt de klok weer verzet en wordt het steeds vroeger donker. Er zijn heel wat mensen die in deze maanden last krijgen van sombere gevoelens, met de zon lijkt ook hun goede zin vertrokken! Het is bekend dat voldoende zonlicht een positieve invloed heeft op onze stemming. Daarom is het belangrijk om ook in de herfst en winter als het even kan genoeg zonnestralen op te vangen, maar je kunt zelf nog meer doen tegen somberheid in donkere dagen. Lees hier onze tips!

Laat je verwennen met een massage

Een dagje kniezen, lekker chagrijnig zijn en jezelf zielig vinden? We kunnen nu eenmaal niet altijd vrolijk en blij zijn. Accepteer je gevoelens en geef ze een plaats. Je hebt nu eenmaal van die dagen. Het is echter wel belangrijk dat je er niet in blijft hangen. Hoe kun je deze negatieve gevoelens doorbreken? Juist, door jezelf eens heerlijk te laten verwennen. Boek een massage en geef je over aan de handen van een professionele massagetherapeut. Massage zorgt ervoor dat er neurotransmitters en hormonen aangemaakt worden in ons lichaam die ons een tevreden en rustig gevoel geven. Op koude dagen is een hot stone massage een aanrader. Voel je je somber, omdat je iets vervelends hebt meegemaakt, dan kan holistic pulsing je helpen om dit te verwerken! Of leer zelf massages geven! Vind hier een Massagecursus die bij je past.

Gezonde darmen voor een goed humeur

Wat hebben je darmen met je humeur te maken? Heel veel! Gezonde darmen zijn op de eerste plaats essentieel voor je algehele gezondheid. Daarnaast wordt circa 90% van de serotonine, die er in onze hersenen voor zorgt dat we ons prettig voelen, aangemaakt in de darmen. Serotonine is een neurotransmitter, oftewel een boodschapperstof, die helpt bij het doorsturen van boodschappen tussen de hersenen en de darmen. Bij een goede werking van dit proces voelen we ons gelukkig. Is er sprake van een verstoring, dan kan dit tot sombere gevoelens en darmproblemen leiden. Je kunt verstoringen voorkomen door gezond te eten en slechte voedingsstoffen als bewerkte voeding, suiker en slechte vetten te vermijden. In deze Cursus Voedingsconsulente leer je alles over gezonde voeding.

Ontdek de bloesemremedies van Dr. Bach

Om somberheid tegen te gaan of te voorkomen kun je ook teruggrijpen naar de kracht van de natuur. Dr. Bach (1886-1936) was van mening dat veel gezondheidsklachten wortelen in de emotionele en geestelijke conditie van mensen. Daarom ontwikkelde hij 39 bloesemremedies waarmee hij negatieve gemoedstoestanden om kon buigen in positieve gemoedstoestanden. Volgens Dr. Bach bezitten specifieke bloesems de kracht om onze kanalen voor boodschappen uit ons spirituele zelf open te zetten, waardoor de bloesems op een positieve manier kunnen inwerken op ons gemoed. Met een positief gemoed voelen we ons niet alleen prettiger, maar houden we ook ziektes buiten de deur. Bach bloesemremedies die je kunnen helpen om sombere gevoelens tegen te gaan zijn o.a. mustard en gentiaan. In de Thuisstudie Bloesemtherapie leer je hoe je Bach bloesemremedies en andere bloesemremedies kunt inzetten om onder meer somberheid tegen te gaan.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…