Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 dingen die vrouwen moeten weten over tampons

Anja
2 min read

Het gebruik van tampons is een van de hulpmiddelen om de gevolgen van de maandelijkse menstruatie van vrouwen op hygiënische wijze op te vangen. Iedereen weet waar de witte sponsachtige cilinders voor dienen. Maar voor hoe lang kun je de tampon laten zitten? Kun je hem kwijtraken? Hieronder 4 dingen die elke vrouw moet weten over tampons.

1. Kun je een tampon op voorhand voor de zekerheid gebruiken?

Gebruik nooit een tampon als je ‘denkt’ die dag ongesteld te worden. Op deze manier kun je alleen maar infecties oplopen. Tampons hebben vocht nodig om goed te passen, gebruik ze dus alleen als je echt ongesteld bent.

2. Hoe lang kun je een tampon eigenlijk laten zitten?

Dit hangt ervan af hoe hevig je ongesteldheid is. Iemand met een normale menstruatie zou haar tampon elke 4 tot 6 uur moeten vervangen. Indien je meer bloed verliest dus eerder. Als je je tampon te vaak vervangt, kan je vagina droog en pijnlijk worden.

3. Kan je hem kwijtraken?

Dat is zeker mogelijk, maar schrik niet. Het gebeurt gelukkig niet vaak. Probeer er voor jezelf goed op te letten dat je de oude tampon eruit haalt voordat je de nieuwe inbrengt. Je kunt namelijk nare infecties krijgen als je tampon er te lang in blijft zitten.

4. De tampon was al uit de verpakking. Kan ik hem nog steeds gebruiken?

Gebruik nooit een tampon die al uit het plastic was. Al helemaal niet als hij bijvoorbeeld al een tijdje in je handtas rondzwerft. Al het vuil waaraan de tampon is blootgesteld, kan hevige infecties veroorzaken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…