Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 foundation fouten die iedereen maakt

Bram
2 min read

Je foundation is echt de basis van je make-up, als je foundation niet goed zit zal je make-up nooit goed tot zijn recht kunnen komen. Waar moet je op letten als je foundation aanbrengt? Wij vroegen raad aan een visagiste.

1.De kleur mag niet te veel lijken op je eigen huidskleur

Natuurlijk mag je geen foundation kiezen die te donker of te licht is. Maar een kleur die bijna identiek is aan je eigen huidskleur is ook geen goed idee. Het kan je huid dof en vaal maken. Kies bij voorkeur voor een foundation met een iets warmere tint. Werk vervolgens af met een blusher voor een goede tooncorrectie.

2.Gebruik foundation die bij je huidtype past

Foundation mag niet ‘zwaar’ ogen, het moet perfect aansluiten op je gezicht en een natuurlijke dekking geven. Heb je een vette huid? Pas dan op met vloeibare foundation, het kan je huid een glimmende uitstraling geven. Experimenteer met verschillende foundations, geef jezelf de tijd die je nodig hebt om de juiste te vinden.

3.Smeer je huid niet helemaal dicht

Als je met je foundation alle fijne lijntjes in je huid dichtsmeert zal je huid er ouder uitzien. Op die manier wordt de aandacht getrokken naar de imperfecties op je huid, dat is niet de bedoeling. Een goede foundation zou net de oneffenheden moeten verdoezelen, het is echter geen masker. Gebruik je foundation dus ook niet als een plamuursel om je oneffenheden te verbergen. Leg de foundation licht aan en gebruik primers en highliters om je contouren in de verf te zetten.

4.Je foundation maakt je ouder

Vrouwen zijn soms bang om foundation te gebruiken. Ze denken dat het hen ouder maakt en ze gebruiken het daarom liever niet. Je moet echter helemaal niet bang zijn om foundation te gebruiken. Als je het goed doet zal je gezicht er veel jonger, frisser en egaler uitzien. Het is bovendien de ideale basis voor blusher, concealer en bronzer. Zoek een goede foundation die zich niet nestelt in fijne lijntjes en reinig je huid elke avond voor het slapengaan.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…