Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 manieren om beter om te gaan met ruzies

Anja
2 min read

Ruzie is niet fijn, je probeert het natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Maar wat als het echt niet anders kan? Je moet iemand iets vertellen waarvan je zeker weet dat het tot een ruzie zal leiden. Hoe ga je hiermee om? Wij hebben 4 manieren voor jullie op een rijtje gezet om beter om te gaan met ruzies.

1. Stay calm

Hoe moeilijk het ook klinkt, rustig blijven en je niet laten meeslepen zal al veel bijkomende problemen voorkomen. Probeer niet te schreeuwen, wanneer jij hiermee begint, zal de ander ook zijn of haar stem verheffen en voordat je het weet ben je in een vurige strijd terecht gekomen. Niet doen dus.

2. Oude koeien

Om de strijd niet groter te maken dan deze al is, beperk je dan tot één onderwerp en haal beslist geen oude koeien uit de sloot. Voor je het weet, ben je alweer in een grote ruzie verwikkeld en is hetgeen waarover de ruzie begon al lang niet meer aan de orde.

3. Voorkomen is beter dan genezen

Probeer goed met elkaar te praten, neem elke dag bijvoorbeeld een half uur de tijd om elkaar alles te vertellen dat op je hart ligt. Op die manier voorkom je dat het zich opstapelt en eindigt in een ruzie.

4. Doe wat water bij de wijn

Aanvaard je partner zoals hij of zij is. Wanneer je partner bijvoorbeeld vaak te laat is, kun je hierover gaan vechten. Dat zal al snel leiden tot ruzie. Maar je kunt echter ook proberen om het te relativeren. In een relatie zijn er altijd enkele eigenschappen van de ander waaraan jij je ergert. Leg je erbij neer, iedereen is namelijk verschillend.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…