Ook dit jaar vieren we Pasen anders dan de voorbije jaren. Geen brunch met familie, geen eierenzoektocht met de vrienden … Om er toch een geslaagde feestdag van te maken, besloot slaapmerk Swiss Sense vier recepten op te lijsten voor een heerlijk paasontbijt.
Gevlochten paasbrood
Benodigdheden voor 4 paasbroodjes
• 220 gram bloem
• 1 tl bakpoeder
• 20 gram boter
• 5 eieren
• 90 ml lauwe melk
• een snuf zout
• 30 gram suiker
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 170°C.
• Meng de bloem, het bakpoeder, de boter, een half losgeklopt ei (bewaar de andere helft), de lauwe melk, het zout en de suiker en kneed tot een soepel deeg.
• Prik in de vier andere eieren een gaatje met behulp van een naald. De eitjes gaan later mee de oven in, zodat je een heerlijke zachtgekookt eitje in het midden van je broodje vindt.
• Verdeel het deeg in vier porties en rol er bolletjes van.
• Rol elk bolletje uit tot een dunne lap, op een met bloem bestoven aanrecht. Rol de lap opnieuw op en druk hem plat.
• Snijd elke rol in de lengte in drie repen, maak de uiteinden bovenaan vast en vlecht tot het einde.
• Maak van de vlechten rondjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de uiteindes lichtjes aan. Leg de eitjes in het midden van elke krans.
• Bestrijk de broodjes met het resterende losgeklopte ei en bak 20 minuten in de oven.
Smoothiebowl
Benodigdheden per persoon
• 100 gram bevroren fruit naar keuze
• 200 milliliter amandelmelk
• toppings naar keuze: noten, sesamzaadjes, granola, fruit …
Bereidingswijze
• Doe het fruit samen met de amandelmelk in de blender en blend alles door elkaar tot je een gladde smoothie hebt.
• Giet de smoothie in een kom en voeg je toppings toe.
Ontbijtmuffins
Benodigdheden voor 6 muffins
• 3 appels
• een handvol noten (amandelen, pecan- of walnoten)
• 150 ml melk
• 125 gram havermout
• 1 banaan
• 2 eieren
• 2 tl kaneel
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Snijd de appels in stukjes en hak de noten grof.
• Meng de melk, havermout, banaan, eieren, kaneel en een derde van de stukjes appel met een mixer tot een deeg.
• Doe de noten en de resterende stukjes appel bij het deeg.
• Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
• Zet de muffins 30 minuten in de oven.
Mimosa’s
Benodigdheden per persoon
• 60 ml vers sinaasappelsap
• 60 ml mousserende wijn (champagne, cava of prosecco naar keuze)
• 1 tl Cointreau
Bereidingswijze
• Schenk het sinaasappelsap in een champagneglas.
• Vul voorzichtig aan met de mousserende wijn.
• Roer voorzichtig en schenk er als laatste een theelepel Cointreau bij. Serveer je mimosa al dan niet met een ijsblokje.