Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 verrassende voordelen van oogcontact

Bram
2 min read

Wil je te weten komen of iemand liegt? Of hoe je je geliefd maakt bij anderen? Ontdek de verrassende voordelen van oogcontact.

Maak je geliefd

Vergeet die verblindende glimlach, mensen vinden je leuker als je oogcontact maakt. Door in iemands ogen te kijken voelt de ander zich gewaardeerd en geliefd. Het is een teken dat je geïnteresseerd bent en dat maakt hen geïnteresseerd in jou. Hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en ze zullen je aangenaam en vriendelijk vinden.

Leer jezelf kennen

'Ogen zijn de sleutel tot de ziel' en volgens wetenschappelijke studies is dat ook echt waar. Als iemand oogcontact met je maakt wordt je je ogenblikkelijk meer bewust van jezelf. De reden is verrassend. We weten wel dat anderen onze gedachten niet kunnen lezen als ze oogcontact maken. Onbewust hebben we toch het gevoel dat ze dat wel kunnen. Als iemand in je ogen kijkt ben je even heel bewust bezig met je eigen gevoelens en gedachten, je leert jezelf zo beter kennen.

Ontmasker een leugenaar

Iemand die een leugen vertelt zal meer in je ogen kijken dan iemand die de waarheid vertelt. Waarom? We geloven allemaal dat leugenaars niet in de ogen durven te kijken. Als we liegen proberen we daarom net star oogcontact te houden. Leugenaars proberen er zo voor te zorgen dat ze niet door de mand zullen vallen.

Maak impact

Wil je in iemands gedachten blijven? Maak dan oogcontact! Onderzoek wijst uit dat anderen je sneller en beter kunnen herinneren als je oogcontact maakte. Heb je iets belangrijk te vertellen, bijvoorbeeld een peptalk, kijk dan in de ogen als je praat. Je woorden zullen een veel grotere impact hebben!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…