Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

SOS opvoedingsstress: 5 boeken over kinderen en gezondheid

Nona Heremans
4 min read

Er bestaat – spijtig genoeg! – geen handleiding voor het opvoeden van kinderen. Gelukkig bestaan er wél tal van boeken die je op weg kunnen helpen. Zoals deze vijf.

1. Het Stippenboek

Het Stippenboek is eigenlijk geen boek, maar een ringmap. Die werd ontwikkeld door diëtisten en orthopedagogen van het Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven en is bedoeld om kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met gezonde voeding en een evenwichtige levensstijl. Dat gebeurt aan de hand van stippen tellen. De derde versie van Het Stippenboek – met een splinternieuwe lay-out – ligt sinds maart in de winkels!

Pelckmans Uitgevers, € 25

2. Wat elk kind nodig heeft

Dit boek is een handige gids voor iedere ouder. In vijf tips legt kinderpsychologe Klaar Hammenecker uit waar ieder kind naar verlangt, om zo de beste versie van zichzelf te worden. Het boek is vooral bedoeld om opvoedingsstress een stukje weg te nemen en zo een krachtige ouder te worden.

Lannoo, € 21,99 (op de website van Lannoo staat het boek momenteel in solden, je betaalt nog maar € 10)

3. Pubers!

Sinds juni ligt het boek Pubers! in de winkels. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat dit boek over de apenjaren van onze kinderen. Psychologe – en zelf moeder van een puber – Telidja Klaï vertelt niet alleen waarom pubers zijn hoe ze zijn, ze geeft ook enkele handige tips om met de puberteit om te gaan.

Borgerhoff & Lamberigts, €22,99

4. De gezonde mama gids

Diëtiste Jennifer Cnops geeft in haar nieuwste boek uitgebreid antwoord op veelgestelde vragen zoals ‘waaruit bestaat een gezond voedingspatroon?’, ‘hoe kun je dit toepassen voor jezelf én je gezin?’, ‘waarom is bewegen zo belangrijk?’ en ‘hoe kun je dit realistisch inplannen in je drukke leven als mama?’ In het boek vind je daarnaast ook 45 kidsproof recepten en een work-outplan van acht weken voor drukke mama’s.

Lannoo, €21,99

5. Ik lust dat niet

Doet jouw kind ook af en toe moeilijk aan de eettafel? Je bent niet alleen, want maar liefst 90% van de Belgische ouders worstelt met (een) moeilijke eter(s) in huis. In dit boek van diëtiste Vicky De Beule vind je tips, voorbeelden en regels die jouw kind misschien kunnen helpen om gezonder te eten.

Pelckmans, €22

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…