Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die je moet doen na een break-up

Bram
2 min read

Na een break-up ligt je hele leven overhoop. Je toekomstplannen liggen aan diggelen en je hebt in niets zin. Kom uit je zetel en stop met het eten van comfort food, je kan echt beter dan dat!

1.Maak to-do lijstjes

Tijdens momenten als deze kunnen to-do lijstjes echt van pas komen. Je zou nooit iets als dit op je to-do lijst schrijven: 18:00 – 20:00 “Kijken naar Bridget Jones Diary en huilen over een grote chocoladetaart”. Niet? Probeer je dag goed te organiseren, dan heb je ook geen tijd voor dergelijke uitspattingen. Neem controle over je leven maak elke dag productief.

2.Adopteer een huisdier

Als je een dierenvriend bent heb je hier eigenlijk geen extra uitleg bij nodig. Huisdieren kunnen je kijk op het leven veranderen. De tijd die je anders nutteloos zou besteden kan je nu gebruiken om zorg te dragen voor je huisdier. Je kan best een huisdier adopteren in plaats van naar de dierenwinkel te gaan. Door te adopteren help je niet alleen jezelf maar je redt ook een dierenleven.

3.Doe een onlinecursus

Laat de periode na je break-up een moment zijn om jezelf te verbeteren. Onlinecursussen zijn gratis en leuk. Kies een onderwerp dat je interesseert en ga ervoor!

4.Plan een reis of city trip

Plan een weekendje met vrienden om er even tussenuit te zijn. Geef jezelf tijd om nieuwe dingen te ontdekken en fysiek actief te zijn. Je kan ook naar een concert gaan of een weekendje shoppen. Ben je avontuurlijk aangelegd? Het is nu die ideale moment om te gaan kamperen of stappen. Volgens psychologen is het goed om actief te zijn na een break-up. En wat is een beter manier dan een uitsapje of een reis?

5.Wordt vrijwilliger

Vrijwilligerswerk is ideaal om je energie kwijt te kunnen. En er lijken geen nadelen aan verbonden te zijn. Je gebruikt je energie en extra vrije tijd om anderen te helpen. Van een win-win situatie gesproken. Gebruik je break-up om te groeien en nieuwe dingen te leren over jezelf.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…