Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die je nooit moet doen met je tampon

Olivier
2 min read

We zijn natuurlijk allemaal verschrikkelijk blij met het bestaan van tampons. Deze kegelvormige watten helpen menig vrouw tijdens hun ongesteldheid door het bloed op te vangen. Wanneer je tampons gebruikt, is dit waarschijnlijk een routineklusje en denk je er niet echt meer bij na. Er zijn echter een aantal dingen die je beter niet kunt doen met tampons. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet!

Het dragen van een tampon voordat je ongesteld bent

Sommige vrouwen doen de tampon al een paar dagen voordat ze ongesteld worden in. Dit is niet verstandig, tampons zijn namelijk alleen bedoeld voor de periode tijdens je menstruatie. Wanneer je een tampon buiten je menstruatie om draagt, kan je vagina namelijk uitdrogen.

Een tampon gebruiken die al uit de verpakking is

Gebruik altijd tampons die nog in de plastic verpakking zitten. Wanneer de tampon al op een eerder moment open is gemaakt, kun je deze beter niet meer gebruiken. Je weet nooit waar deze tampon allemaal gelegen heeft. De kans dat er bacteriën opzitten is groot en deze bacteriën wil je natuurlijk niet in je vagina hebben!

Het te lang laten zitten van de tampon

Het is niet goed om een tampon te lang te laten zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je infecties oploopt en dit wil je natuurlijk niet. Daarnaast loop je zelfs kans op het krijgen van het zogeheten ‘Toxic Shock Syndroom’. Niet doen dus!

Tampon verwisselen na een toiletbezoek

Het verwisselen van je tampon na een toiletbezoek is niet meteen noodzakelijk. Want je vagina, urinebuis en darmen zijn drie afzonderlijke organen met uiteraard elk hun eigen opening. Tenzij je tijdens je toiletbezoek aanvoelt dat je menstruatie erg sterk is.

Het gebruiken van dezelfde soort tampons

In het begin van je ongesteldheid gebruik je andere tampons dan aan het einde. Zit je in je laatste dagen? Dan kun je beter een kleinere tampon gebruiken. Je zult namelijk niet veel bloed meer afscheiden en bovendien zal de kleinere tampon een stuk lekkerder zitten!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…