Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen waarmee je onbewust je relatie kan verpesten

Olivier
3 min read

Verliefd worden en met iemand een relatie aangaan is iets waar je vaak niet veel invloed ophebt, dit gebeurd gewoon. Het houden van een relatie is een ander verhaal. Hier moeten jullie beiden aan werken, het is niet makkelijk om een langdurige relatie gaande te houden. Zo is het belangrijk om deze niet als vanzelfsprekend te gaan zien en jullie zullen beiden je best moeten doen om dit te voorkomen. Ook zijn er dingen die je relatie goed kunnen verpesten, terwijl je soms niet eens door hebt dat je deze dingen doet. Hieronder 5 dingen waarmee je onbewust je relatie kan verpesten.

Financiële onverantwoordelijkheid

Misschien heb je zelf het gevoel dat je financieel hartstikke verantwoordelijk bezig bent, maar je partner kan daar heel anders over denken. Praat dus geregeld over jullie financiële situatie en zorg ervoor dat jullie op 1 lijn zitten. Het laatste onderwerp waar je ruzie over wilt maken is geld.

Je hebt geen interesses buiten je relatie

Het is natuurlijk hartstikke goed dat jullie veel dingen samendoen, maar je moet er wel voor zorgen dat je er eigen interesses op na houdt. Zorg dat je ieder je eigen vriendengroep hebt, en blijf beiden dingen doen die JOU interesseren. Jij vindt het bijvoorbeeld leuk om te voetballen terwijl zij het liefst met vriendinnen naar muziek luistert in het park.

Je gedraagt je als een vrijgezel

Uiteraard is het goed als jullie elkaar soms een beetje loslaten, maar blijf wel onthouden dat je in een relatie zit. Het is natuurlijk niet leuk voor je partner wanneer jij elke vrijdag- en zaterdagavond in de kroeg te vinden bent met je vrienden en pas de volgende ochtend naast haar kruipt. Probeer de juiste balans te vinden tussen je relatie en je sociale leven.

Je toont te weinig affectie

Ook op het gebied van affectie is het belangrijk om op 1 lijn te zitten. Iedereen toont zijn of haar liefde natuurlijk verschillend, maar als je weet dat je partner het fijn vindt als je wat meer liefde toont, kan het natuurlijk geen kwaad om wat vaker te zeggen dat je van haar houdt.

Je let te veel op de kleine dingen

Natuurlijk is het in een relatie belangrijk dat jullie eerlijk zijn tegenover elkaar. Het is alleen niet de bedoeling om de nadruk te leggen op de dingen die niet goed zijn in jullie relatie. Als zij bijvoorbeeld haar ondergoed door het huis laat slingeren, kun je dit soms beter accepteren dan er keer op keer wat van te zeggen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…