Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 gewoontes die je relatie kunnen verpesten

Bram
2 min read

Soms gaat het in een relatie snel bergaf. Dan vraag je je soms af, hoe komt dat nu eigenlijk? Het kan dan helpen om eens stil te staan bij jezelf. Zou het kunnen dat deze 5 gewoontes aan de basis liggen van je probleem?

1. Je vraagt teveel aandacht

Je ziet je lief graag en je wil alles met hem delen. Natuurlijk is hij geïnteresseerd in je, maar soms is het allemaal wat teveel. Hij moet niet perse weten wat je twee minuten geleden hebt gegeten of waar je op dit moment aan denkt. Geef hem af en toe wat ademruimte zodat hij ook eens iets anders kan doen.

2. Je wil veel bevestiging

Het is normaal dat je je af en toe onzeker voelt en bevestiging wil. Het kan echt deugd doen om te horen dat je lief je mooi of grappig vindt. Toch is het belangrijk om hierin niet te overdrijven. Het is niet bepaald aantrekkelijk als je de hele tijd onzeker bent over jezelf. Toon je lief dat je zelfvertrouwen hebt en zelfstandig bent.

3. Jullie hebben nooit ‘me-time’

Jullie doen altijd alles samen en doen nooit eens iets apart. Het is leuk om samen iets te doen, je voelt je met elkaar verbonden en dat doet goed. Maar tijd voor jezelf is minstens even belangrijk. Probeer elke week een paar momenten in te lassen waarbij jullie elk apart iets leuk doen.

4. Je offert alles voor elkaar op

Telkens opnieuw stel je je lief voorop. Wanneer je alles voor elkaar opoffert zal je relatie na een tijdje verstikkend worden. Kijk ook naar wat je zelf wil en maak indien nodig samen een compromis.

5. Je praat een ruzie niet uit

Het is belangrijk om na een ruzie alles bij te leggen. Praten over wat je aan elkaar stoort is erg belangrijk om een volgende ruzie te voorkomen. Door nooit een ruzie uit te praten zal je met veel opgekropte frustratie komen te zitten. Dan kan één kleine ruzie al genoeg zijn om ervoor zorgen dat de bom ontploft. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…