Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 Gouden regels om je Relatie meteen te verbeteren

Bram
3 min read

1. Niet alles hoeft spontaan te gaan

Loos het idee dat alles spontaan moet gaan. Een relatie wil namelijk zeggen er voor elkaar zijn en van elkaar houden. Deze dingen moet je echter leren. Spontaniteit binnen een relatie kun je zien als een extraatje en niet als de hoofdmoot. Er zijn andere factoren die je vooral zult moeten verlenen op spontaniteit, zoals de onderlinge interactie en verstandhouding, maar eveneens elkaar begrijpen, lief zijn voor elkaar en verantwoordelijkheid nemen naar elkaar toe.

2. Feedback van je partner gebruiken

Door gebruik te maken van de kritiek die je partner je geeft, kun je relatie direct verbeteren. In deze kritiek naar jou toe zal altijd een zekere waarheid verscholen zitten. Wanneer je namelijk weet waar je verbeterpunten liggen, kun je deze eenvoudiger en efficiënter aanpakken. Uiteraard kun je over lastige punten altijd de hulp van je partner inroepen en eventueel een compromis sluiten.

3. Ontloop geen ruzies en conflicten

In iedere relatie, dus ook in die van jou, zullen ruzies en conflicten zo nu en dan tot de orde van de dag behoren. In ruzies en conflicten wordt echter duidelijk waar jullie persoonlijke grenzen, voorkeuren en frustraties zijn gelegen. Als je deze niet kent, kun je ook geen compromissen sluiten die voorverbetering zorgen. Geen ruzies of conflicten in een relatie kan zelfs betekenen dat er gevoelens worden onderdrukt en niet worden uitgesproken.

4. Leer ruziemaken

Ruziemaken moet je leren, ook binnen een relatie, om verbeteringen aan te kunnen brengen. Zo moet je tijdens een ruzie rekening houden met een aantal regels, zoals: ga niet tot het uiterste, kies voor je geluk in plaats van voor je gelijk en leg de ruzie bij voordat je slapen gaat. Soms moet je bovendien tot tien leren tellen of je verwijderen uit de ruzie. Leer ook hoe je een ruzie weer bij kunt leggen zonder dat je elkaar dagen negeert. Goedmaken betekent echter niet dat je ook de schuld op je neemt of je fout erkent. Je laat dan alleen zien dat je, ondanks de ruzie, toch een fijn en normaal contact wilt hebben met elkaar.

5. Accepteer een verschil van mening

In een relatie hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn. Om die reden is respect voor de mening van je partner wel van essentieel belang. Zelfs al ben je het helemaal niet mee eens, je partner verdient het dat je hem of haar mening respecteert. Deze mening is immers voor je partner van even grote waarde, als je eigen overtuiging voor jou zal zijn. Het niet eens zijn met elkaar is immers niets om boos over te worden. Iedereen kijkt immers op een andere manier tegen bepaalde kwesties aan.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…