Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 modetrends die slecht zijn voor je gezondheid

Bram
2 min read

Wie mooi wil zijn moet lijden wordt soms weleens gezegd. We willen er graag goed uitzien en de nieuwste modetrends volgen. Dat dit niet altijd gezond is bewijzen deze 5 modetrends.

1.Skinny jeans

Een strakke jeans mag dan wel stijlvol zijn, je wordt er niet gezonder van. Als je skinnyjeans te strak zit komt er teveel druk op je vitale spinale zenuwen. Omdat je je zenuwen afknelt kan er een verdoofd en tintelend gevoel ontstaan. Kies daarom voor een jeans die je makkelijk dicht krijgt en niet spant wanneer je je bukt.

2.Hoge hakken

Als we hogen hakken dragen worden we slanker en komen onze vrouwelijke rondingen mooier tot uiting. Dat hoge hakken niet gezond zijn weten we allemaal. Na een dagje stappen op hoge hakken krijgen we pijn in onze voeten, knieën en rug. Een goede houding begint bij onze voeten. Als we op hoge hakken lopen kan ons lichaamsgewicht niet gelijkmatig ondersteund worden. Kies daarom voor platte schoenen en loop thuis op je blote voeten.

3.Dikke tailleriemen en korsetten

Dikke tailleriemen en korsetten oefen druk uit op je interne organen. Je ziet er misschien slanker uit, je buikspieren worden met de dag slapper. Hierdoor kan je spijsverteringsproblemen krijgen en controle verliezen over je blaas. Als je absoluut een korset wil dragen is het belangrijk om elke dag buikspieroefeningen te doen.

4.Zware tassen

Grote design tassen zien er misschien wel stylish uit, je schouders en rug zijn er niet blij mee. Als je een zware tas draagt krijg je een scheve en misvormde houding. Je schoudergewricht kan sneller ontsteken en je krijgt pijn in je rug. Probeer je zware tas regelmatig van schouder te verwisselen.

5.Ballerina’s

Ballerina schoentjes zijn een echte modetrend. Het zijn simpele platte schoentjes in verschillende kleuren en uitvoeringen. Omdat ballerina’s weinig ondersteuning geven aan je voeten kan je een achillespeesontsteking krijgen. Probeer je kuiten goed te strekken als je ballerina’s draagt, hierdoor verminder je de kans op ontstekingen en blessures. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…