Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 niet te missen foodtrends voor de zomer

Gezond.be
3 min read

We kijken enorm hard uit naar lange zomeravonden gevuld met heerlijk eten en drinken. Afgelopen zomers kozen we massaal voor alcoholvrije cocktails, en hoewel ze nog steeds populair zijn, maken ze ook plaats voor een aantal nieuwe gerechten en gewoontes. Deliveroo verzamelde vijf niet te missen foodtrends voor deze zomer.

1. Swicy food

Deze zomer staat in het teken van swicy food. Swicy is een fusie tussen sweet and spicy elementen in één gerecht. Pikante accenten worden gecombineerd met zoete toetsen, wat het de perfecte combinatie maakt voor de frissere zomeravonden. Deze trend is vooral te vinden in de Koreaanse keuken.

2. Affogato

De tiktokfans onder ons hebben deze de afgelopen maand ongetwijfeld voorbij zien komen: affogato. De hashtag op TikTok heeft maar liefst 152 miljoen views. Waar vorig jaar nog de negroni sbagliato heerste als dé Italiaanse lekkernij op TikTok, is het dit jaar tijd voor de affogato: een Italiaans ijsdessert, waarbij een bolletje vanille-ijs wordt overgoten met hete espresso in een kopje. Affogare betekent ‘verdrinken’ in het Italiaans, en het bolletje ijs verdrinkt min of meer in de espresso.

3. Olive oily coffee

Olijfolie in je koffie, geïnspireerd door Starbuck’s Oleato Olive Oil Coffee lijn, is een andere nieuwigheid. Hoe vergezocht dit voor sommigen ook lijkt, het is eigenlijk vergelijkbaar met het toevoegen van andere vetten zoals melk en room aan koffie. Dé reden om volgens Starbucks voor olijfolie in koffie te kiezen is de textuur, die als fluweelzacht wordt omschreven, terwijl anderen er dan ook weer de gezondheidsvoordelen van inzien. Geen grote fan van koffie? Dan kan je deze zomer toch olijfolie in je desserts verwerken. Zoals de gouden combinatie van vanille-ijs met olijfolie en zeezout.

4. Ice, ice baby

Een zomer zonder ijs is geen zomer, en elk jaar vinden tal van ijsmakers zichzelf opnieuw uit met de meest verrassende smaken. Probeer deze zomer bijvoorbeeld de witte chocolade, zwarte peper & Tonka van Amorino of de Pierre Hermé Macaron Yuzu & Citroen smaak van Häagen-Dazs x Pierre Hermé.

5. Sober aperitieven

Voor velen staat de zomer gelijk aan: mooi weer, terrasjes en … drinks. Deze zomer kiezen we meer dan ooit voor alcoholvrije dranken. Non-alcoholische opties zijn al een paar jaar in opmars, zeker sinds we na de pandemie allemaal ons drinkgedrag in vraag zijn gaan stellen. Ondertussen maken de populaire mocktails deze zomer plaats voor alcoholvrije aperitieven zoals Bitter of Crodino bij Capito Come.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…