Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 oplossingen voor veelgemaakte mascara fouten

Bram
2 min read

Plakken jouw wimpers ook soms aan elkaar of heb je af en toe vlekken op je oogleden? Met deze 5 tips behoren mascarablunders definitief tot het verleden.

1.Je pompt te veel

Met je mascaraborsteltje in de tube pompen is voor niets nodig. Het zorgt er zelfs voor dat je mascara sneller uitgedroogt. Je brengt immers altijd nieuwe lucht naar binnen. Om te voorkomen dat je mascara te snel uitdroogt moet je een draaiende beweging maken met je borsteltje. Op die manier haal je het meeste uit je mascara.

2.Je gebruikt niet het goede borsteltje

Een goede mascara heeft een borsteltje dat bij je wimpers past. Probeer verschillende borsteltjes uit en kies de beste. Bij mascara is het borsteltje echt het belangrijkste.

3.Je bent te ongeduldig

Je wimpers hebben verschillende lagen mascara nodig om mooi vol te lijken. Maar ben je niet te ongeduldig? Als je verschillende lagen te snel na elkaar aanbrengt zal dat geen extra volume opleveren. Je moet echt wachten tot de vorige laag droog is, anders zal je de mascara alleen maar verplaatsen.

4.De mascara vlek op je oogleden

Heb jij af en toe mascara op je oogleden? Dan ontbreekt er een wimperkammetje in je make-up kit. Met een wimperkammetje verwijder je overtollige mascara. Op die manier kunnen er geen vervelende vlekken ontstaan op je oogleden. Een wimperkam is makkelijk in gebruik, je moet gewoon dezelfde beweging maken als met een mascaraborsteltje. Gebruik je wimperkammetje na elke laag mascara.

5.Je techniek is in geen jaren veranderd

Als je ouder wordt zullen je wimpers rechter staan. Daarom moet je je na verloop van tijd je techniek veranderen. Maak een mooie buiging in je wimpers door je mascara iets langer vast te houden aan de aanzet. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…