Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de 5 populairste hondenrassen in België

Milan
3 min read

Honden zijn prachtige beesten om in huis te halen. Er is zoveel keuze uit hondenrassen, dat je soms bijna niet kunt kiezen. Heb je liever een wat kleinere hond, of ga toch voor een groot en stoer ras. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren en dat is ook duidelijk te zien in België. We hebben voor je de vijf populairste hondenrassen op een rij gezet. Leuk feitje: In België hebben al meer dan 1 miljoen honden een baas gevonden.

5. Chihuahua

De Chihuahua is een klein, maar fijn hondenras. Voordat je beslist om een Chihuahua in huis te nemen, is het goed om iets meer over dit ras te vertellen. De Chihuahua is afkomstig uit Mexico en wordt gezien als het oudste hondenras op het Amerikaanse continent. Hondjes uit dit ras kunnen zowel lang als kort haar hebben, soms ook afhankelijk van de fokker. Kortharige Chihuahua’s neigen over het algemeen iets agressiever te zijn dan langharige Chihuahua’s, maar daarover bestaan twijfels.

4. Vlaamse koehond

De Vlaamse koehond (ook wel bouvier genoemd) is afkomstig uit het Franstalige gedeelte van België. Van oorsprong is de Vlaamse koehond een schapendrijver, maar daar is in de loop van de jaren verandering in gekomen. Vandaag de dag is de hond ook veelgebruikt door de politie of als waakhond. De Vlaamse koehond is klein tot middelgroot en kan goed in huis zitten. Desondanks wil dit hondenras van oorsprong kunnen beschikken over voldoende bewegingsruimte.

3. Golden retriever

De Golden retriever kent zijn oorsprong in Schotland. Het is een vrij grote, maar rustige hond die graag speelt. De vacht van deze honden is wat langer en dikker. Ze beschikken over een brede en diepe snuit. Wil je de hond ook in huis halen? Hij kan prima een dag lang binnen zitten, maar hou wel rekening met het uitvallende haar.

1 & 2 Duitse en Mechelse herder


Deze twee hondensoorten lijken heel erg op elkaar. Beide hebben ze een levensverwachting van hoogstens 14 jaar. Over het algemeen valt op te maken dat Mechelse herders een wat nerveuzere gemoedstoestand hebben. Hierdoor lijkt het alsof een Mechelse herder agressiever is dan een Duitse herder, maar dat is niet bewezen. De herdershonden dienen goed te worden getraind, want door hun forse lichaam en atletische bouw wil je ze niet anderen laten bijten. De herdershonden worden naast huisdier ook vaak gebruikt als politiehond. Deze rassen kunnen buitengewoon goed luisteren naar hun baas.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…