Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom je gelukkig wordt van lopen

Bram
2 min read

Als je af en toe gaat lopen heb je het vast en zeker zelf al mogen ervaren, na een loopsessie voel je je energiek en voldaan. Lopen is niet alleen gezond, je wordt er ook gelukkig van!

1.Je geniet van de joggershigh

Tijdens het lopen komt endorfine vrij in je hersenen. Dat werkt als een natuurlijke drugs waar je energetisch en gelukkig van wordt. Het wordt dan ook liefkozend de joggershigh genoemd. Endorfine kan vrijkomen tijdens het lopen, na je workout of beide. Elke loper wordt gelukkiger na een loopsessie!

2.Je creëert doelen in je leven

Als je gaat lopen of meedoet aan een vriendschappelijke wedstrijd creëer je doelen in je leven. Mensen zijn veel gelukkiger als ze kunnen werken naar een doel. Het doel bereiken is natuurlijk fantastisch, maar de weg ernaar toe maakt je het gelukkigste.

3.Je maakt nieuwe vrienden

Lopen is misschien wel een individuele sport, de loopgemeenschap is een erg sociale groep. Het lijkt misschien een tegenstelling maar lopers zijn heel behulpzaam en sociaal. Door samen met anderen te lopen of andere lopers tegen te komen krijg je een ondersteunende sociale vriendenkring. Mensen zijn gelukkiger als ze sterke vriendschapsrelaties hebben. Je hoeft geen grote vriendenkring te hebben, een paar loopvriendjes zijn genoeg om je met anderen verbonden te voelen. En dat maakt je een stuk gelukkiger!

4.Je wordt aantrekkelijker

Als je gaat lopen wordt je conditie beter en dat zie je aan je lichaam. Je voelt je sterker en je hebt het gevoel dat je uitdagingen beter aankan. Je bent niet alleen fysiek fitter, ook mentaal. Je voelt je aantrekkelijk en krachtig en dat maakt je gelukkig.

5.Je wordt zelfzeker

Als je gaat lopen krijg je meer zelfvertrouwen. Je lichaam produceert meer endorfine en je verliest gewicht. Je werkt naar een doel toe en je krijgt meer sociaal contact. Dat zorgt er allemaal voor dat je in jezelf gelooft en gelukkig wordt. denk eens na, ken jij iemand die echt gelukkig is en geen zelfvertrouwen heeft? Waarschijnlijk niet. Trek je loopschoenen aan en ga naar buiten! Je geluksgevoel wacht op je.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…