Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 slechte gewoonten die rimpels veroorzaken

Bram
2 min read

Rimpels horen bij het ouder worden. Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. We weten allemaal dat we rimpels kunnen verwachten als we ouder worden. Soms hebben rimpels echter niets met ouderdom te maken. Ontdek hier welke slechte gewoonten het verouderingsproces van je huid versnellen.

1.Je gezicht onvoldoende reinigen

Wanneer je gaat slapen met make up vraag je eigenlijk om rimpels. De make up trekt in je poriën en breekt collageen af. Dit versnelt het verouderingsproces met rimpels tot gevolg. Reinig daarom je huid elke nacht voor het slapen gaan en breng een vocht inbrengende crème aan.

2.Te veel diëten

Als je je huid gezond en jong wil houden geldt de regel “je bent wat je eet”. Door te veel suiker te eten zal niet alleen je gewicht toenemen, het maakt je ook ouder. Dit komt omdat suikermoleculen zich vasthechten aan proteïnen in je huid, dat maakt ze stijf en misvormd. Hierdoor vermindert de elasticiteit in je gezicht en krijg je rimpels.

3.Kauwgum

Door te kauwen op kauwgum krijg je typische rimpels onderaan je mond. Dit is een gewoonte die je makkelijk kan opgeven om je huid langer mooi en gezond te houden.

4.Roken

Roken is de meest voorkomende oorzaak van rimpels. Dermatologisch onderzoek bij tweelingen leverde hiervoor het opmerkelijke bewijs. Hoewel het DNA bij eeneiige tweelingen identiek is hadden de rokers opmerkelijk meer rimpels dan de niet-rokers.  Dermatologen zijn het dan ook met elkaar eens: Stop met roken en verlies je rimpels!

5.Zonnecrème overslaan

Deze laatste is misschien wel de belangrijkste. De meeste onder ons spenderen het grootste deel van de tijd binnenshuis. Hierdoor vergeten we soms zonnecrème aan te brengen. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon kan collageen afbreken, zo ontstaan rimpels. Zelfs door enkele minuten je huid bloot te stellen aan de zon kan huidveroudering ontstaan. Gebruik daarom elke dag zonnecrème zelfs wanneer het regent. Kies bij voorkeur voor een zonnecrème van tenminste factor 20.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…