Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om je haar snel te laten groeien

Anja
4 min read

Wil jij je haar lang? Héél lang? Deze tips zullen je helpen om je haar te laten groeien

1. Borstel de juiste haren op je hoofd

Op het moment dat je je haren wilt borstelen dan sla je beter de punten over. Door alleen de haren dicht bij je hoofdhuid te borstelen, komen er namelijk meer oliën vrij. Deze olie die door je huid wordt aangemaakt zal je haar op een natuurlijke wijze voeden. Bovendien zul je op deze manier niet onnodig haren gaan beschadigen tijdens het borstelen. Als gevolg van deze manier van borstelen zal je haar de kans krijgen om van binnenuit te groeien en zal het groeiproces van je haar bovendien worden versneld. Bij voorkeur gebruik je bij het borstelen een zachte borstel die gemaakt is van echte haren.

2. Goede verzorging is essentieel

Wanneer je te veel verschillende producten gebruiken om je haren mee te verzorgen zul je de groei niet bevorderen. Maar ook als je juist niet voldoende producten hiervoor gebruikt zal het groeiproces vertragen of zelfs helemaal stil komen te liggen. Bij voorkeur gebruik je dan ook van tijd tot tijd een verzorgende olie, of een versterkend serum bij de verzorging van je haar. Dit product brengen je altijd aan op de puntjes zodat deze worden verstevigd en tevens je haar een mooie glans zal krijgen. Verder zal gezond haar soepeler vallen en gladder aanvoelen waardoor je haarbos al snel wat voller lijkt.

Tijdens de verzorging van je haar is het essentieel om ook de juiste bescherming te bieden. Zo is het essentieel om je haar goed te beschermen tegen de zon, maar ook voor het gebruik van een heet stylingapparaat. Door het gebruik van dergelijke producten zullen je haren worden voorzien van een beschermlaagje en daardoor sterker worden. Door een goede bescherming van je haar zal bovenal het groeiproces worden versneld.

3. Ondersteboven voor een verbeterde haargroei

Het klinkt wellicht een beetje gek, maar elke dag even ondersteboven hangen met je hoofd (en dus ook je haren) zal de toevoer van bloed stimuleren. Een goede doorbloeding van je hoofd zal er immers voor zorgen dat je haarzakjes actief zullen blijven en optimaal hun werk kunnen doen.

Maar ook jezelf zo nu en dan verwennen met een hoofdmassage zal de groei van je haren zeer zeker goed doen. Hierbij kun je onder andere gebruikmaken van een zogenaamde massagespin. Met dit handige hulpmiddel kun je immers de bloedomloop en de toevoer van zuurstof naar je hoofd bevorderen. Nieuw haar zal als gevolg daarvan sneller gaan groeien. Daarnaast zal een hoofdmassage je helemaal tot rust kunnen brengen. Een heerlijke bijkomstigheid in deze tijd van gehaast en stress. Stress heeft namelijk ook een negatieve invloed op je haargroei en kan zelfs haarverlies in de hand werken.

4. Opsteken van je haar

Regelmatig je haar opsteken zal de groei van je haar ook bevorderen. Als gevolg van de wrijving tegen je rug kunnen de haarpunten immers beschadigen en zelfs afbreken. Gebroken haarpunten zien er niet alleen minder fraai uit, maar ook zullen deze de groei van het haar vertragen. Bij voorkeur gebruik je bij het opsteken van je haar geen strakke elastiekjes omdat deze te veel spanning op je haarzakjes uit zullen oefenen.

5. Extensions kunnen (tijdelijk) een oplossing zijn

Extensions zijn stukje (kunst)haar die aan je bestaande haren worden bevestigd met behulp van een speciale hars. In een ommezien zal je haar dan ook optisch langer worden. Bovendien zorgen extensions ervoor dat je eigen haren de tijd krijgen om te groeien. Je eigen haar zal door de aanwezigheid van de extensions evenmin bloot worden gesteld aan wrijvingen. Voor het aanbrengen van de extensions is het wel belangrijk dat je dit door een professional laat doen die kennis van zaken heeft. Het niet goed aanbrengen van extensions, of het gebruik van slecht materiaal, kan er immers voor zorgen dat je haar alleen maar meer beschadigd. 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…