Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips voor een gelukkige relatie

Anja
2 min read

Een gelukkige relatie, een droom van velen. Hoe zorg je ervoor dat je gelukkig bent en blijft in je relatie?

1. Houd je eigen bezigheden

Het is belangrijk om ook naast je relatie een leven te hebben. Behoud je eigen werk, hobby’s en vrienden. Het is namelijk niet goed voor je relatie om letterlijk elke minuut met elkaar te spenderen. Zo zorg je ervoor dat je elkaar meer mist, het is bovendien extra leuk wanneer je elkaar dan nadien terugziet.

2. Vind gezamenlijke activiteiten

Zoek een gezamenlijke activiteit voor na het werk of in het weekend. Dat zijn de momenten waarop je even gezellig samen bezig bent. Voldoende 'qualitytime' is belangrijk. Zorg ervoor dat je een mooi evenwicht vindt tussen activiteiten die je apart doet en momenten voor jullie twee.

3. Ga nooit weg met ruzie

Probeer de ruzie zo goed mogelijk uit te praten. Je weet natuurlijk nooit wat de dag brengt. Zeg elke dag dat je van de ander houdt, ook al heb je ruzie. Af en toe eens ruziën is goed voor je relatie: discussies kunnen namelijk zuiverend werken.

4. Lang leve lachen

Zorg ervoor dat je samen lacht. Humor en plezier hebben een positieve invloed op je relatie: het houdt je relatie luchtig en vrolijk.

5. Complimenteren

Geef elkaar elke dag een compliment. Herhaling in complimenten wordt pas vervelend als het elke dag hetzelfde is. Houd de complimenten gevarieerd. Dat kunnen evengoed kleine complimentjes zijn, maar zorg ervoor dat je elkaar positieve aandacht geeft en blijft geven.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…