Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 trucjes voor een gladde bikinilijn

Bram
2 min read

Heb jij na het scheren van je bikinilijn soms ook last van een pijnlijke rode huid? Met deze scheertips behoren ingegroeide haartjes, rode bultjes en een gevoelige huid tot het verleden

1. Investeer in een goed scheermesje

Vermijd scheermesjes met te veel mesjes want die zijn te agressief voor je bikinilijn. Gebruik twee verschillende scheermesje, één voor je bikinilijn en één voor je benen. Het scheermesje voor je bikinilijn heeft maximum twee mesjes. Bewaar je scheermesjes op een droge plaats om te voorkomen dat ze roesten.

2. Scrub je huid

Scrub je huid zachtjes voor elke scheerbeurt. Je verwijdert dode huidcellen die anders tussen je mesjes terecht komen. Je scheermesje zal zo niet alleen veel langer meegaan, je bikinilijn zal ook veel langer glad zijn.

3. Gebruik geparfumeerde scheercrème of baby olie

Geparfumeerd scheerschuim kan je gevoelige huid irriteren. Gebruik in de plaats ongeparfumeerde crèmes of baby olie. In tegenstelling tot populaire crèmes zullen ze niet schuimen. Toch geven ze je een zacht resultaat omdat het scheermesje makkelijker bij de haartjes kan komen. Het voorkomt ook huiduitdroging en irritatie.

4. Vermijd te veel frictie

Door tegen je haarrichting in te scheren zal je een gladdere bikinilijn krijgen. Helaas kan het er ook voor zorgen dat je huid erg gevoelig wordt. Gebruik altijd een scherp mesje en ga met een gladde beweging over je huid. Door met je haarrichting mee te scheren voorkom je ingegroeide haartjes. Probeer ook niet te hard op je mesje te drukken want dat veroorzaakt een gevoelige huid. Je scheermesje moet vlot glijden.

5. Gebruik een verzachtende crème

Breng een lichte alcoholvrije hydraterende crème aan na elke douche. Het verzacht je huid en voorkomt dat haarvaatjes ontsteken na het scheren. Heb je een gevoelige huid? kies dan voor een crème zonder geur- en kleurstoffen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…